Cum arată un brad împodobit în tendinţele sezonului
0Trendurile în ceea ce priveşte decoraţiunile de Crăciun au fost stabilite la târgurile de profil din toată lumea încă de la începutul acestui an, astfel încât în luna decembrie magazinele să fie pline de ornamente de sezon. Dintre acestea s-au remarcat decoraţiunile în culorile anului care tocmai se încheie, respectiv albastru-seren şi roz-quartz, alături de elementele rustice şi fotografiile de familie agăţate printre ramuri.
Tendinţele în materie de decoraţiuni de Crăciun se schimbă de la an la an, însă primul pas spre împodobirea bradului perfect este să decidem ce tip de brad ne dorim. Putem opta pentru unul natural, fie tăiat, fie cu rădăcină, pe care îl putem planta odată încheiate sărbătorile, sau pentru unul artificial, de calitate cât mai bună. Urmează să alegem tipul de ornamente în funcţie de gusturile personale şi, eventual, o temă pe care o stabilim.
Crăciunul 2016 este ofertant la capitolul tematică, iar o variantă de efect şi la modă poate fi un brad alb, artificial, presărat cu globuri albastru-seren de diverse dimensiuni. Pentru un plus de culoare putem adăuga şi globuri roz-quartz, alături de şiragurile de luminiţe şi de panglici de un roz ceva mai aprins sau transparente, din plasă albă. O altă noutate a sezonului este adusă de suportul pentru brad, care urmeză linia naturală sub forma coşurilor de răchită, în locul celor realizate din fier forjat sau din plastic.
Nouă este şi modalitatea de dispunere a rândurilor de paglică colorată, care a luat locul tradiţionalelor rânduri de beteală. Pe lângă clasicul aranjament pe orizontală, puteţi pune panglica pe verticală, din vârful bradului până la poalele acestuia. De altfel, panglicile au anul acesta modele foarte variate, în combinaţii de culori precum alb şi negru, alb şi roşu, auriu şi alb, realizate din plasă albă, argintie sau aurie, ori din tul colorat, ceea ce îi oferă bradului o notă aparte de eleganţă.
O altă versiune de brad la modă este cel printre ramurile căruia se găsesc conuri de brad, eventual vopsite cu spray argintiu sau auriu, ornamente traforate din lemn şi desenate cu forme de animale, şi fotografii de familie înrămate şi agăţate în loc de globuri.
Brad cu pene colorate şi globuri Fabergé
Bradul-buchet de flori este, de asemenea, o alegere foarte stilată, în ideea în care trebuie folosite flori supradimensionate, cu frunze late, în nuanţe de la argintiu şi auriu, la mov şi roşu ori alb. În acest caz puteţi folosi beteală din tul alb, diafan, pentru a da impresia unui imens buchet de flori.
Pentru un aspect modern, clasica stea din vârful bradului sau oramentele din sticlă sau plastic pot fi înlocuite cu manunchiuri de pene colorate în zeci de nuanţe, eventual dintre cele care imită penele de păun.
Un mod simplu şi spectaculos de a decora bradul de Crăciun sunt globurile de dimensiuni cât mai mari, eventual alese într-o singură culoare, alături de panglică, luminiţe şi câteva ornamente de forme diferite. La capitolul globuri, sunt la mare căutare cele care imită opulentele şi preţioasele ouă Fabergé (foto dreapta), dar şi cele transparente.
Familiile cu copii pot opta pentru un brad cu jucării, în care să se regăsească parte din pluşurile celor mici, alături de bucăţi de turtă dulce, coapte în diverse forme, de la căsuţe la figurine, agăţate de ramuri. De efect în acest caz sunt brazii artificiali cu ramuri albe, în care agăţăm şi globuri mari, cu forme cât mai amuzante şi pictate în culori aprinse. Puteţi folosi şi acadele colorate, pe post de ornamente dulci, în loc de bomboane de ciocolată în folie.
Bradul înrămat, operă de artă
Bradul-curcubeu poate fi obţinut destul de simplu prin dispunerea globurilor de dierse nuanţe, eventual alese din gama ROGVAIV (n.r. - roşu, oraj, galben, verde, albastru, indigo şi verde). Se porneşte din vârful bradului cu un rând de globuri, de exemplu, galbene, urmat de unul cu globuri verzi, apoi albastru deschis sau închis şi indigo, până ajungem în partea de jos a bradului. Ideea este ca cercurile din globuri să fie cât mai bine diferenţiate, în aşa fel încât să nu se piardă efectul de curcubeu.
Fulgii imenşi din plastic alb sunt, de asemenea, alegeri de reţinut, iar pentru un efect vintage puteţi să puneţi bunicile la treabă să croşeteze din fire colorate hăinuţe pentru îmbrăcat globurile. Foarte frumoase sunt şi globurile din sticlă transparentă care pot fi umplute pe jumătate cu ace de brad şi conuri mici.
Cei care vor să-şi uimească musafirii cu un brad deosebit, pot realiza o adevărată operă de artă din mărgele şi elemente din sticlă coloarată, un brad preţios care poate fi lipit pe un fundal din catifea neagră şi apoi înrămat şi agăţat pe perete.
Coroniţele din globuri, simple şi de efect
La capitolul ornamente există o mulţime de variante în care putem să aducem în casă spiritul Crăciunului şi fără să avem un brad împodobit. Putem să formăm un om de zăpadă din boluri de sticlă de dimensini diferite aşezate unul peste celălalt, umplute pe sfert cu zăpadă artificială, conuri, globuri şi mici figurine de sezon. Peste deschiderea bolului de sus aşezăm un joben negru realizat din carton, căruia îi punem o bordură din paglică roşie cu o crenguţă de brad înfiptă şmechereşte pe-o parte.
Pentru că sunt la mare căutare sunt decoraţiunile care implică ramele din lemn, puteţi agăţa de un astfel de cadru mai multe globuri colorate legate cu fundiţe. Puteţi la fel de uşor să formaţi o coroniţă de Crăciun din globuri de diverse dimensiuni, lipite unul lângă celălalt. Combinaţiile de roz deschis şi argintiu sau albastru-seren şi argintiu sunt de bun gust.
O altă modalitate de a înveseli casa cu decoraţiuni de sezon este reprezentată de bombonierele sau vasele mari din sticlă transparentă umplute cu globuri aurii sau sidefate. Coşurile de răchită cu un pat de ramuri de brad, lemne de mici dimensiuni, conuri şi luminiţe sunt uşor de făcut pentru cei care apreciază decoraţiunile simple, cât mai naturale.
Persoanele care locuiesc la casă cu curte, pot aşeza în faţa uşii de la intrare ghivece uriaşe cu ramuri colorate împodobite cu funde, globuri şi ramuri de brad. Inclusiv la ferestre puteţi să atârnaţi o perdea de globuri colorate, fiecare ornament urmând să fie legat de galerie cu panglici, iar rezultatul va fi unul care va atrage atenţia în mod plăcut.
Masa de Crăciun în stil rustic
Nu în ultimul rând, aranjarea mesei de Crăciun poate fi în tendinţe dacă alegem să folosim suporturi din lemn pentru farfurii, în cel mai pur stil rustic, lumânări albe, eventual înfipte în sfeşnice argintii, şi pahare mate, din metal de asemenea argintiu, după cum recomandă editorii revistei „Harper’s Bazaar‟.
Dacă aveţi masa aşezată sub un corp de iluminat nu ezitaţi să-l împodobiţi cu ramuri de brad şi globuri legate cu panglici, iar pe masă aşezaţi vaze cilindrice pline cu ramuri şi pene colorate.
Pentru o tematică în alb şi roşu, alegeţi să atârnţi deasupra mesei stele şi fulgi coloraţi imenşi, din plastic sau hârtie, alături de lumânări roşii, faţă de masă albă, simplă, din bumbac, şi sfeşnice argintii.