Idei originale de amenajare a casei de sărbători: decoraţiuni inedite care pot aduce magia Crăciunului mai aproape FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
craciun

A mai ramas puţin pănă la Craciun, aşa că este momentul potrivit pentru a începe decorarea casei şi aducerea atmosferei de sărbătoare în locuinţa fiecăruia, ţinând cont de noile trenduri şi idei originale de realizare a decoraţiunilor.

Se apropie cea mai frumoasa perioada din an, Sărbătorile de Iarnă. E momentul când împodobim casa şi ne pregătim să întâmpinăm un nou an. Pentru a simţi atmosfera de sărbătoare trebuie să aducem în locuinţă spiritul Crăciunului. Mulţi oameni se gândesc la mirosul de portocală, aroma cozonacului prospăt scos din cuptor sau împodobirea bradului. Magia Crăciunului poate fi adusă şi prin culoare şi voie bună. Globurile şi clopoteii sunt primele în topul decoraţiunilor de Crăciun, însă dincolo de acestea se află multe alte obiecte care pot constitui un simbol al Sărbatorilor de Iarnă.

Alege culorile preferate

Culorile pădurii sunt folosite în mod tradiţional pentru a decora casele în perioada sărbătorilor. Verde, alb şi maro formează un trio frumos, căruia îi pot fi adăugate acesorii aurii sau roşii, plasate în prim-plan pentru a atrage atenţia, scrie brightside.me.

image

În acest an, nunaţele de mov sunt în trend în ceea ce priveşte decoraţiunile de sărbători. Alegând această culoare, în mod garantat vei lăsa o impresie bună oaspeţilor care îţi vor trece pragul casei.

image

Cu toate acestea, culorile principale pentru decoratiunile de sărbători pot fi alese în funcţie de preferinţele ficăruia. Doar asiguraţi-vă că nu sunt prea multe şi că nu transformaţi casa într-un curcubeu.

Decoraţiunile

Pentru a vă asigura că alegeţi decoraţiuni interioare care se combină armonios, încercaţi să vă axaţi pe combinaţii de culori naturale. Optaţi pentru modele cu forme şi dimensiuni diferite.

image

În sezonul sărbătorilor de iarnă veţi putea observa diferite tipuri de decoratiuni aşezate la ferestrele caselor, cum ar fi fulgi de zăpadă, brazi sau instalaţii inedite.

image

Încercaţi să faceţi decoraţiuni originale din carton. Fie că vă folosiţi de conuri de brad, lumânări sau decoraţiuni specifice sărbătorilor, puteţi realiza proiecte interesante.

Împodobiţi în mod original bradul de Crăciun

Practica de modă veche de a decora bradul de Crăciun cu fructe, nuci şi dulciuri este din ce în ce mai populară. Plecând de la această idee şi punându-ţi imaginaţia la treabă, poţi împodobi bradul într-un mod original. Ai putea să combini zâne şi globuri luminoase cu dulciuri, nuci învelite în staniol, precum şi fructe reale în culori naturale.

image

Puteţi adăuga, de asemenea, fundiţe din panglici şi arcuri confecţionate manual, special pentru pomul de Crăciun, alături de decoratiuni mai convenţionale. Acestea ar trebui să fie de aceeaşi dimensiune şi în aceeaşi gamă de culori cu celelalte decoraţiuni.

Instalaţiile

O modalitate foarte bună de a aduce magia sărbătorilor în casa ta este instalarea beculeţelor de Crăciun. Puteţi utiliza lumânări decorative speciale, beculeţe colorate sau în forme de îngeri, steluţe şi altele asemenea.

image

Nu uitaţi că puteţi utiliza, de asemenea, corpurile de iluminat pe care le aveţi deja. O lustră obişnuită poate fi transformat într-o decoraţiune frumoasă dacă îi adăugaţi o ghirlandă făcută din ramurile unui brad, împreună cu câteva conuri şi mărgele.

image

Aranjarea mesei de Crăciun

Puteţi să adăugaţi o notă de sărbătoare şi mesei de Crăciun. Vă puteţi folosi de lumânări aromate, câteva ramuri dintr-un brad, împreună cu nişte şerveţele cu tematică. Toate aceste lucruri pot fi combinate pentru a crea ceva elegant şi festiv.

image

Puteţi aranja masa într-un mod cu adevărat original, adăugând crengi de brad, ace de pin aromatice şi câteva accesorii luminoase.

image

O altă idee originală prin intermediul căreia vă puteţi surprinde oaspeţii este decorarea mesei cu ceva dulce, un cadou specific sărbătorilor sau un ornament tradiţional.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite