Mâncare de post cu varză de Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Varza de Bruxelles este un aliment care poate fi inclus în pregătirea multor feluri de mâncare. În acest aarticol vă sugerăm o mâncare de post cu varză de Bruxelles.

Una dintre cele mai uşoare reţete în care varza de Bruxelles este „elementul principal” este varza de Bruxelles călită. 

Nu e nevoie de multe ingrediente, iar cu destul de puţină varză de acest tip pot fi făcute circa şase porţii. De asemenea, reţeta de varză de Bruxelles călită poate fi realizată în mai puţin de o oră (35-40 de minute).

Mâncare de post cu varză de Bruxelles. Ingrediente

700-800 de grame varza de Bruxelles;

100 grame de unt; 

1 lamaie; 

sare; 

piper alb.

Mâncare de post cu varză de Bruxelles. Mod de preparare:

1. Se taie fiecare varză în două sau în cazul în care sunt mai mari chiar şi în patru. Puteţi opta şi pentru tăierea tip fideluţă.

2. Într-o tigaie se topeşte untul la foc mare si se adaugă varza tocată. Se condimenteaza cu sare si piper alb. Se căleşte circa 5-7 minute până ăşi schimbă culoarea spre o nuanţă maronie. Apoi, se adauga foarte puţină apă, se reduce focul şi se continua sotarea înca 4-5 minute până când varza este moale. 

După ce se ia de pe foc, este adăugat sucul de lămâie şi din nou varza se amestecă.

Alte reţete cu varză de Bruelles

Alte reţete recomandate celor care ţin post şi vor să consume varză de Bruxelles sunt: varză de Bruxelles cu struguri la cuptor, supă de varză de Bruxelles sau varză de Bruxelles cu alune şi portocale. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite