Gogoaşa-sendviş cu îngheţată, noua obsesie culinară de peste ocean
0După crogoaşa cu glazură şi croissantul cu biscuiţi Oreo, a venit rândul unui desert prăjit cu îngheţată care să se joace cu papilele gustative ale americanilor. Gogoaşa tip sendviş, ultima obsesie culinară a gurmanzilor, este o gustare dedicată sezonului cald şi „asortată“ cu sirop de ciocolată sau zmeură.
Experimentul culinar, realizat de Jason Gehrin, un bucătar din Washington, a creat vâlvă printre americanii care s-au aşezat la coadă încă de la primele ore ale dimineţii, pentru a-şi cumpără sendvişul din gogoaşă cu îngheţată.
„The donut ice-cream sandwich“, aşa cum l-au numit patiserii americani, este un preparat dulce, cu un aluat pufos de foietaj umplut cu îngheţată, glazurat sau pudrat cu zahăr. Deasupra sunt presărate boabe de cafea, iar îngheţata are aromă de mocha.
Modul de preparare a celor două gustări urmează reţeta de succes a lui Dominique Ansel, bucătarul care a reuşit să transforme două deserturi într-unul singur.
În luna mai, celebrul chef Ansel a dat peste cap gusturile newyorkezilor cu noua sa invenţie, the cronut (o combinaţie între croissant şi gogoaşă).
Ca replică la proiectul gastronomic lansat de acesta, Astro Donuts & Fried Chicken, patiseria din Washington, a creat gogoaşa tip sandviş, o gustare din foietaj şi îngheţată stropită cu sirop, relatează publicaţia „Daily Mail“.

Desigur, chef Gehrin, care lucrează pentru magazinul Astro Donuts & Fried Chicken din Washington, nu s-a oprit aici şi a adus în farfuriile clienţiilor şi gogoaşa-sandviş cu pui prăjit.
„Preparatul nostru special mai este şi un sendviş cu pui prăjit încorporat într-o gogoaşă“, a explicat Charissa Benjamin, reprezentantul magazinul american. „Pentru a găti ceva şi mai delicios, bucătarii prăjesc carnea de pui în lapte bătut“, a adăugat aceasta.

Pentru a fi siguri de succesul reţetei sale, bucătarul Jason Gehrin i-a îndemnat pe cei doi şefi ai magazinului Astro, Elliot Spaisman şi Jeff Halpern, să cumpere un aparat de făcut îngheţată. „Fiecare gogoaşă-sandviş a fost vândută la preţul de 5.25 de dolari, iar în prima zi, după ora prânzului, stocul de 100 de bucăţi fusese deja epuizat “, îşi aminteşte Charissa Benjamin.
În prezent, gogoşile se vând în ediţie limitată, dar dacă entuziasmul cumpărătorilor persistă, producătorii sunt hotărâţi să crească numărul gusturilor aflate la vânzare şi chiar să lanseze noi mixuri. Astro Donuts & Fried Chicken este un magazin cu renume peste Ocean, având în vedere că, luna trecută, publicaţia „Washington Post“ l-a numit „casa celor mai delicioase creme de zahăr ars“.
