FOTO Cât rezistă alimentele, în funcţie de locul în care sunt depozitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimentele îşi pot păstra prospeţimea mai mult timp dacă sunt ţinute la temperatura potrivită. FOTO copilul.ro
Alimentele îşi pot păstra prospeţimea mai mult timp dacă sunt ţinute la temperatura potrivită. FOTO copilul.ro

FoodSafety.gov, un site american despre alimentaţia sănătoasă, a publicat o listă cu alimente în dreptul cărora este trecut intervalul temporar în care acestea pot fi consumate, în funcţie de locul de depozitare – congelator sau frigider.

Depozitarea corectă a mâncării astfel încât aceasta să se păstreze proaspătă o perioadă mai îndelungată este o problemă delicată. Lăsată prea mult timp în frigider, mâncarea ar putea deveni lipicioasă, iar în congelator, ar putea îngheţa prea tare şi şi-ar pierde gustul şi textura. 

Vei fi surprins cât de bine se păstrează anumite alimente dacă sunt depozitate aşa cum trebuie.

1. Salate cu maioneză: salata de pui, salata cu ou, salata cu ton etc.

În frigider: între trei şi cinci zile

În congelator: nu este bine să o îngheţi

image

2. Crenvurşti (pachet desfăcut)

image

În frigider: o săptămână

În congelator: o lună sau chiar două luni

3. Crenvurşti (pachet nedesfăcut)

image

În frigider: două săptămâni

În congelator: o lună sau chiar două luni

4. Şunculiţă sau muşchi file pentru sandişuri (pachet desfăcut sau felii)

image

În frigider: între trei şi cinci zile

În congelator: o lună sau chiar două luni

5. Şunculiţă sau muşchi file pentru sandişuri (pachet nedesfăcut)

image

În frigider: două săptămâni

În congelator: o lună sau chiar două luni

6. Bacon

image

În frigider: o săptămână

În congelator: o lună

7. Cârnaţi (cruzi)

image

În frigider: o zi, două

În congelator: o lună sau chiar două

8. Carne tocată

image

În frigider: o zi sau două

În congelator: între trei şi patru luni

9. Carne proaspătă de vită, viţel, miel sau porc – friptură

image

În frigider: între trei şi cinci zile

În congelator: între şase luni şi un an

10. Carne proaspătă de vită, viţel, miel sau porc – costiţă

image

În frigider: între trei şi cinci zile

În congelator: între patru şi şase luni

11. Pui sau curcan, întreg
 

image

În frigider: una sau două zile

În congelator: un an

12. Pui sau curcan, bucăţi

image

În frigider: una sau două zile

În congelator:  nouă luni

 

13. Supe de legume sau cu carne

image

În frigider: trei sau patru zile

În congelator: două sau trei luni

14. Carne gătită

image

În frigider: trei sau patru zile

În congelator: între două şi şase luni

15. Şniţele de pui

image

În frigider: întru 3 şi patru zile

În congelator: de la o lună, până la trei luni

16. Pizza
 

image

În frigider: între trei şi patru zile

În congelator: între una şi două luni

 

17. Ouă crude

image

În frigider: între trei şi cinci săptămâni

În congelator: nu se îngheaţă întregi. În schimb, se pot bate albuşul şi gălbenuşul, sau se pot bate separat, şi se pot băga la congelator.

18. Albuş de ou

image

În frigider: între 3 şi patru zile

În congelator: până la un an

19. Gălbenuş de ou

image

În frigider: între două şi patru zile

În congelator: nu se îngheaţă.

20. Ouă fierte

image

În frigider: o săptămână

În congelator: nu se îngheaţă

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite