Diferenţele dintre somonul sălbatic şi cel de crescătorie. De ce trebuie evitat al doilea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Somonul de captură este întotdeauna o alegere bună FOTO Shutterstock
Somonul de captură este întotdeauna o alegere bună FOTO Shutterstock

Somonul este considerat unul dintre cei mai buni şi hrănitori peşti, recomandat în multe diete. Este bogat în acizi graşi Omega-3, aminoacizi esenţiali şi proteine, fiind o sursă importantă de grăsimi sănătoase. Pare alimentul ideal şi chiar este, dacă vorbim despre somonul sălbatic. Însă nu ar mai trebui să te grăbeşti să cumperi somon de crescătorie, oricât de bună ar fi oferta.

Somonul este un peşte gustos şi versatil, aşa că îl întâlnim foarte des în meniurile restaurantelor sau îl preparăm des acasă. Este săţios, iar proprietăţile sale nutritive îl recomandă drept aliment ideal în multe diete. Consumul regulat are o mulţime de beneficii pentru sănătate. Acest peşte gras conţine niveluri ridicate de acizi graşi Omega-3, pe care organismul uman nu îi poate produce singur.

Totuşi, nu toţi somonii sunt la fel. În ultimii ani, o mare parte din cantitatea de somon disponibilă pentru consumatori nu este prinsă în sălbăticie, ci este crescută în fermele piscicole. Acest proces se numeşte acvacultură şi asigură mai mult de jumătate din cantitatea de somon vândută la ora actuală în întreaga lume.

Citeşte aici ce valori nutriţionale are fiecare tip de peşte şi ce substanţe cu risc cancerigen pot conţine peştii contaminaţi din fermele piscicole. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite