Cum prepari deliciosul desert italian Panna Cotta cu zmeură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se spune despre Panna Cotta că este unul din cele mai bune deserturi. Pe lângă gustul desăvârşit, desertul italian este şi foarte uşor de preparat.

Ingrediente :

500 mililitri frişcă lichidă (sau smântână pentru frişcă)

500 mililitri lapte

180 grame zahăr

1 păstaie de vanilie

20 grame gelatină  

300 grame zmeură congelată 

2 linguri zahăr

Mod de preparare : 

Foile de gelatină se hidratează în apă rece, circa 10 minute. Dacă folosiţi gelatină granulată o hidrataţi în 100 mililitri apă rece.

Laptele şi frişca lichidă sau smântana pentru frişcă, împreună cu zahărul şi seminţele de vanilie, le punem într-o crăticioară pe foc mediu până începe să fiarbă şi zahărul este topit. Luăm de pe foc, strecurăm de seminţe şi lăsăm circa 3-5 minute să se răcorească, apoi adăugăm gelatina hidratată, scursă de apă. 

image

Omogenizăm bine şi turnăm într-o formă sau în cupe trecute prin apă rece.

Lăsăm să se răcorească, apoi dăm la frigider pentru circa 4 ore sau de seara pănă dimineaţa. 

image

Pentru a scoate Panna Cotta din formă, trebuie să scufundăm tava în apa fierbinte pentru circa 20 de secunde, apoi o răsturnăm pe un platou. Se taie şi se decorează cu frişcă şi cu sos de zmeură (fiartă cu zahărul circa 15 minute).

image

Sursă: miremirc.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite