Cum alegi şi conservi fasolea verde
0Fasolea verde este foarte gustoasă, poate fi pregătită sub o mulţime de forme, aducând totodată numeroase beneficii pentru sănătate. Conţinutul ridicat de fibre reglează glicemia, ţine senzaţia de foame la distanţă mai mult timp şi menţine nivelul energetic. Atunci când vrei să o incluzi în preparatele tale e bine să ţii cont de câteva sfaturi şi să ştii cum se poate conserva cel mai bine.
Cum o alegi
Păstăile de fasole verde trebuie să fie tari, cu coaja fermă şi fragedă. Coaja mai ofilită indică de obicei că fasolea este mai veche. Acordaţi atenţie punctelor moi sau decolorate în cazul în care vreţi să o păstraţi mai mult timp înainte de a o folosi, acestea putând duce la stricarea ei. Cele mai gustoase păstăi sunt cele rotunde şi subţiri, de tip fideluţă, verzi sau galbene. Ai grijă ca fasolea să nu fie pătată. Dacă are coaja lucioasă înseamnă că este proaspăt culeasă.
Cum o depozitezi
Păstăile curăţate se pot păstra într-o pungă de plastic, la frigider. Atunci când vrei să le păstrez pentru mai multă vreme se pune în pungă şi un prosopel de hârtie, pentru a absorbi orice urmă de umiditate.