Reţete de post: chiftele de roşii, delicioase şi potrivite pentru Postul Paştelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiftele de roşii pentru Postul Paştelui. FOTO crestinortodox.ro
Chiftele de roşii pentru Postul Paştelui. FOTO crestinortodox.ro

Chifteluţe delicioase pot fi preparate şi fără strop de carne, folosind în schimb „carnea“ unor roşii mari şi gustoase. Aperitivul este perfect pentru perioada postului şi foarte uşor de pregătit.

Chiftelele de roşii se pregătesc în cel mult 40 de minute, iar rezultatul culinar va fi extrem de gustos. Pentru patru porţii aveţi nevoie de şase roşii mari, coapte şi gustoase, conform reţetei recomandate pentru Postul Paştelui de creştinortodox.ro.

Reţete de post. Chiftele de roşii, potrivite pentru Postul Paştelui. 

Ingrediente:

6 roşii mari
1 ceaşcă de mărar
2 ceşti de făină
sare
piper
5-6 fire de ceapă verde
1 cească de pătrunjel tocat
1 linguriţă de zahăr

Reţete de post. Chiftele de roşii, potrivite pentru Postul Paştelui. 

Mod de preparare:

Roşiile se decojesc, se storc de zeamă şi apoi se pasează în blender cu mărarul, pătrunjelul şi zahărul. Se adaugă peste compoziţia obţinută şi ceapa tocată mărunt, inclusiv partea verde, şi făina. Se iau cu lingura cantităţi mici din amestecul rezultat şi se prăjesc chifteluţe în uleiul încins. La final, chiftelele se lasă la scurs pe un strat de hârtie absorbantă.
 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite