Cât de mult rezistă fructele şi legumele în congelator şi ce trucuri să foloseşti
0Dacă vrei să conservi aromele delicioase ale verii, este bine să ştii ce fructe şi legume se păstrează cel mai bine la congelator.
Aproape orice ingrediente poate fi congelat – cu excepţia cartofilor albi şi a celor dulci, care se recomandă să fie lăsaţi în coajă şi depozitaţi în locuri răcoroase şi întunecoase. Aşa că în acest articol ne îndreptăm atenţia către cele mai bune trucuri care ne ajută să congelăm fructele şi legumele preferate.
1. Congelarea fructelor de pădure
Cum se face: aranjezi fructele într-un singur strat, într-o tavă. Poţi să aşezi şi hârtie de copt, dacă doreşti. Dai tava la congelator cel puţin 4 ore sau ţii fructele o zi sau două. Apoi răstorni fructele într-o pungă cu fermoar şi scoţi cât mai mult aer din pungă, iar apoi o depozitezi în congelator.
2. Congelarea legumelor (bame, dovlecei, porumb, mazăre, fasole verde şi altele)
Cum se face: Fierbi o oală cu apă cu puţină sare (dar renunţă la sare când vrei să congelezi dovleceii) până când dă aproape în clocot. Tai dovleceii cubuleţe, scoţi boabele de porumb de pe ştiulete sau pregăteşti legumele după preferinţă. Umpli un bol mare cu apă şi cuburi de gheaţă şi îl dai deoparte.