VIDEO Vladimir Putin a anunţat că Rusia are cu ce veni de hac sistemului american antirachetă şi are deja arma hipersonică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În discursul anual despre starea naţiunii, care intervine cu mai puţin de trei săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale, preşedintele Vladimir Putin a anunţat că Rusia dezvoltă o rachetă, botezată Sarmat, care nu are „frică” de sistemele americane antirachetă. În plus, liderul de la Kremlin a anunţat că Moscova deţine deja arma hipersonică.

Liderul de la Kremlin a declarat că în faţa desfăşurării forţelor americane, Rusia dezvoltă sisteme noi de apărare că, iar noile tehnologii ruseşti în materie de armament nu au egal în lume.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi în discursul său despre starea naţiunii că Rusia a început dezvoltarea unei noi generaţii de rachete, subliniind totuşi că nu ameninţă pe nimeni şi nici nu intenţionează să atace pe cineva, în pofida dezvoltării armamentului strategic de înaltă precizie.

Rusia creează cele mai noi sisteme strategice ca răspuns la retragerea SUA din Tratatul Antibalistic (ABM), deoarece SUA nu au venit în întâmpinarea Moscovei în această problemă, a afirmat Vladimir Putin în discursul său în faţa camerelor reunite ale parlamentului federal, potrivit agenţiei de presă TASS.

"În special, a început faza activă a testelor cu noul sistem de rachete care conţine o rachetă intercontinentală grea pe care am numit-o <<Sarmat>>. Acest sistem de rachete va înlocui sistemul <<Voievod>> creat în perioada URSS. Posibilităţile <<Sarmat>> sunt mult mai mari. Numărul şi puterea vectorilor de luptă sunt mai mari decât în cazul <<Voievod>>. Acest sistem poate fi utilizat în orice condiţii şi orice situaţie", a precizat şeful statului rus.

"Sarmat este o armă redutabilă. Sistemul de apărare antirachetă nu constituie un obstacol pentru ea", a avertizat Vladimir Putin.

"Dar nu ne-am limitat la aceasta. Am început să dezvoltăm sisteme care nu utilizează în general o traiectorie balistică. O rachetă de croazieră la joasă altitudine cu o încărcătură nucleară şi o traiectorie imprevizibilă este invulnerabilă pentru toate sistemele existente de apărare antirachetă", a afirmat preşedintele Vladimir Putin.

"Testele fac posibilă trecerea la un nou tip de armament cu o racheta de croazieră cu o gamă nelimitată de acţiune şi echipată cu sursă de energie nucleară. După cum ştiţi, încă nu există aşa ceva în lume", a concluzionat Putin, adăugând că toate propunerile făcute de Moscova Washingtonului în materie de apărare antirachetă au fost respinse de acesta.

În timpul discursului său, au fost prezentate pentru prima dată imagini de la testele cu sistemul de rachete <<Sarmat>>.

De asemenea, în discursul său, preşedintele rus a declarat că Moscova a înregistrat succese şi în dezvoltarea armamentului cu laser. 

„În Rusia, au fost dezvoltate vehicule fără pilot, care depăşesc viteza submarinelor şi torpilelor. Este fantastic”, s-a lăudat Putin.

„Când URSS a dispărut, Rusia era în plină datorii, economia nu funcţiona şi "partenerii occidentali" au decis că Moscova nu poate fi luată în considerare”, a mai spus şeful statului rus..

„După ce Statele Unite s-au retras din tratatul ABM, Washingtonul a declarat că sistemul lor de apărare antirachetă nu este îndreptat împotriva Moscovei. Autorităţile americane au declarat că Rusia "poate face orice vrea", a reamintit şeful statului rus.

„Oamenii din întreaga lume ştiu acum denumirile armamentul rusesc”, a precizat liderul de la Kremlin, adăugând că a fost înfiinţat Centrul Naţional pentru Managementul Forţelor Armate.

Preşedintele rus a mai declarat că noul sistem hipersonic al Rusiei a fost deja desfăşurat în sudul ţării începând cu 1 decembrie 2017.

Cea mai puternică rachetă nucleară construită vreodată, Sarmat, poreclită "Satana 2" de către NATO, atinge o viteză de 7 km pe secundă şi este de 2.000 de ori mai puternică decât bombele atomice care au lovit Hiroshima şi Nagasaki în 1945.

Rachetele nucleare supersonice RS-28 Sarmat au o rază de acţiune de 10.000 km şi pot ajunge în Marea Britanie în cel mult 13 minute, potrivit experţilor ruşi. De asemenea, pot fi atinse şi oraşele de pe coasta de vest şi de est ale Statelor Unite.

Racheta atinge o viteză de 7 km pe secundă şi nu poate fi interceptată de sistemele anti-rachetă ale NATO şi nici de radare. Totodată, noua rachetă hipersonică poate livra 40 de megatone de focoase.

O singură racheta RS-28 Sarmat este prevăzută cu 16 focoase nucleare şi este capabilă să distrugă o zonă de mărimea Franţei sau de mărimea statului Texas.

Igor Sutyagin, expert în sisteme nucleare al Royal United Services Institute din Londra, declarat pentru  Daily Mail că nu exista nicio şansă pentru sistemul antirachetă al NATO, Aegis Ashore, în acest caz.

"Nu numai că sunt prea rapide, dar au o traiectorie de zbor imprevizibilă. Este foarte dificil pentru orice sistem de apărare anti-rachetă să o doboare", a spus Igor Sutiaghin.Racheta a fost testată cu succes în peninsula Kamceatka.

Putin a arătat că Rusia dezvoltă un focos nucleară mic care poate fi transportat de rachete de croazieră.

El a declarat că, la sfârşitul anului 2017, ţara a testat cu succes o rachetă cu încărcătură nuclear, explicând că este un nou tip de armament.

Putin a declarat că Rusia a dezvoltat rachete pe care nici o altă ţară nu le posedă.

;

Dacă va fi atacată, Rusia va folosi arme nucleare

El a ţinut să vorbească şi despre noua strategie nucleară americană, care a relaxat unele reguli cu privire la momentul în care SUA este pregătită să-şi folosească armele nucleare.

"Suntem foarte îngrijoraţi de unele părţi ale noii strategii nucleare, ceea ce reduce punctul de referinţă pentru utilizarea armelor nucleare. Oricare ar fi cuvintele liniştitoare pe care le putem încerca să le folosim în spatele uşilor închise, putem citi ceea ce a fost scris. Şi se spune că aceste arme pot fi folosite ca răspuns la un atac convenţional sau chiar la o ameninţare cibernetică", a spus el.

Liderul de la Kremlin a precizat dacă va fi atacată cu arme nucleare, Rusia nu va ezita să răspundă.

    

racheta sarmat

   

Scutul antirachetă al NATO, o "umbrelă găurită"

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a afirmat joi că elementele sistemului antirachetă al NATO desfăşurate în Polonia, România şi Alaska sunt asemenea unei "umbrele găurite". "Reiese că umbrela antirachetă are găuri", a declarat Şoigu.

Ministrul rus al apărării a fost citat spunând că aceste "găuri" au devenit vizibile după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, în discursul său despre starea naţiunii rostit mai devreme joi, că Rusia a început dezvoltarea unei noi generaţii de arme nucleare.

Serghei Şoigu a mai afirmat că ţările NATO încearcă să atragă Rusia într-o nouă cursă a înarmării, însă noile arme nucleare vor contribui la evitarea acestui scenariu.

Putin: „Flota noastră Arctică a fost, este şi va rămâne cea mai puternică din lume“

Liderul de la Kremlin a mai spus că este foarte important pentu ţara sa dezvoltarea regiunii arctice.mportantă pentru Rusia.

"Flota noastră arctică a fost şi va fi cea mai puternică din lume", a mai spus Putin.

În cadrul mesajului său adresat Adunării Federale, şeful statului rus a precizat că „Rusia a mărit capacitatea porturilor de trei ori de pe timpul URSS”.

Ruşilor le-a promis că în şase ani va reduce la jumătate nivelul de sărăcie

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat joi că vrea să reducă la jumătate nivelul de sărăcie "inadmisibilă" în Rusia în cursul următorilor şase ani, adică durata viitorului mandat pe care ar urma să-l obţină, fără surprize, la scrutinul din 18 martie, relatează TASS.

"Noi trebuie să reducem în şase ani de cel puţin două ori nivelul de sărăcie", a declarat Putin în cursul discursului său anual în faţa camerelor reunite ale parlamentului Consiliul Federaţiei (camera superioară) şi Duma de Stat (camera inferioară), difuzat de televiziune. El a subliniat că numărul persoanelor care se confruntă cu sărăcia în ţară a trecut de la 42 de milioane în anul 2000 la circa 20 de milioane în prezent.

În discursul anual despre starea naţiunii, care intervine cu mai puţin de trei săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale, Putin a spus că Rusia ar trebui să se străduiască să intre în clubul "80+" - adică pe lista ţărilor cu o speranţă de viaţă de peste 80 de ani.

Principalul inamic al Rusiei şi ameninţarea majoră la adresa sa este rămânerea în urmă, a declarat Putin în mesajul său adresat Adunării Federale, în sala Manej din centrul Moscovei.

Accent pe tehnologie de ultimă generaţie, „Internet pentru toată lumea“

Putin a adăugat şi că Rusia îşi doreşte să devină un centru important pentru stocarea şi procesarea datelor la nivel digital.

El a cerut mai mult progres în crearea roboţilor şi a inteligenţei artificiale. Tinerele talente din domeniul tehnologiei ar trebui să beneficieze de atenţie, iar străinii ar trebui încurajaţi să studieze în Rusia.

„Nu trebuie să fim mulţumiţi doar pentru că am ajuns într-o situaţie stabilă. Mai ales că suntem departe de a rezolva anumite probleme. Rusia este acum o ţară importantă cu un potenţial extern, economic şi de apărare semnificativ. Dar din punctul de vedere al sarcinii foarte importante de a asigura oamenilor o calitate a vieţii bună, nu am ajuns la nivelul dorit. Dar trebuie să ajungem şi vom ajunge”, a spus Putin.

Putin a precizat şi că un pod către Crimeea se va deschide în următoarele două luni.

Preşedintele rus a promis că se vor aloca fonduri mai mari pentru infrastructura rutieră cu scopul de a reduce accidentele. De asemenea, Putin a spus că profesorii merită salarii bune şi că ar trebui ca oamenii din zonele izolate să aibă acces la serviciile medicale.

Putin a promis şi că populaţiile rurale vor avea acces la internet în toată ţara,  „din estul îndepărtat până în nordul siberian”.

Preşedintele rus a avertizat că întârzierea în dezvoltare este principala ameninţare pentru Rusia. O astfel de situaţie trebuie prevenită, fiind asigurată o dinamică a dezvoltării, a declarat Putin.

"Întârzierea în dezvoltare reprezintă principala ameninţare şi inamicul nostru. Dacă nu vom depăşi o astfel de situaţie, ea se va intensifica inevitabil. E o boala cronică şi severă care subminează şi ne distruge corpul din interior", a spus Putin.

Şeful statului rus a subliniat că trebuie asigurată existenţa unei forţe creative, o dinamică a dezvoltării, pentru ca nicio barieră să nu împiedice să ne mişcăm înainte cu încredere, în mod independent. „Noi înşine trebuie să ne determinăm viitorul", a îndemnat Putin. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite