Un turist a murit după ce s-a aruncat în apă de pe cel mai mare vas de croazieră din lume

0
Publicat:

Un pasager al Royal Caribbean a murit după ce a sărit de pe cel mai mare vas de croazieră din lume, în prima noapte a călătoriei sale de o săptămână. Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, s-a aruncat în apă de la o înălţime de peste 80 de metri, de pe uriașa navă Icon of the Seas.

Icon of the Seas, cel mai mare vas de croazieră din lume, foto Royal Caribbean
Icon of the Seas, cel mai mare vas de croazieră din lume, foto Royal Caribbean

Duminică dimineaţă, nava de croazieră, care are o capacitate de 7.600 de pasageri și 2.350 de membri ai echipajului, a plecat din Florida spre Honduras. La nici 12 ore, unul dintre pasagerii săi a sărit peste bord. Personalul de pe Icon of the Seas a lansat imediat una dintre bărcile de salvare şi a anunţat Paza de Coastă, care a ajutat la căutări, potrivit New York Post.

„Nava de croazieră a desfășurat una dintre bărcile lor de salvare, a localizat bărbatul și l-a adus înapoi la bord. El a fost declarat decedat. În afară de a ajuta la căutări, Paza de Coastă americană nu a fost implicată în acest incident, aşa încât nu putem oferi alte informaţii”, au precizat cei de la Paza de Coastă.

La rândul său, nici compania Royal Caribbean nu a dat foarte multe detalii, rezumându-se la a spune că a lansat o operaţiune de căutare şi salvare, dar, din păcate pasagerul a decedat.

„Echipajul navei a anunțat imediat Paza de Coastă a SUA și a lansat o operațiune de căutare și salvare. Echipa noastră de îngrijire oferă în mod activ sprijin și asistență familiei pasagerulu în această perioadă dificilă”, a spus compania Royal Caribbean.

Potrivit CruiseHive, nava se afla la doar aproximativ 300 de mile de portul Miami în momentul incidentului. Vasul de croazieră a staţionat timp de aproximativ două ore pentru ca membrii echipajului, ajutaţi de Paza de Coastă, să își îndeplinească misiunea de căutare și salvare. Pasagerul a fost adus la bord în stare critică şi a jurit la scurt timp în urma rănilor suferite, se arată în raport.

Mai mulţi pasageri de la bordul navei au distribuit în mediul online videoclipuri despre misiunea de salvare, unii exprimându-și șocul că bărbatul a fost găsit inițial în viață, în timp ce alții au făcut clipuri cu bărcile de salvare care se îndepărtează de navă pentru a-l recupera pe pasager.

A friend of mine just shared this video of ⁦Royal Caribbean Icon of the Seas. A man went overboard this morning about 300 miles from Miami in the middle of the Gulf of Mexico Captain ordered a search & rescue. After two hours it seems the man has been rescued and is alive. pic.twitter.com/XXdqoscWAK

— David Canter (@davidcanter) May 26, 2024

Icon of the Seas, cea mai mare navă de croazieră din lume, a efectuat călătoria inaugurală în luna ianuarie a acestui an.

On Icon of the Seas right now. Someone jumped/fell overboard and now a Search & Rescue is taking place. Low chance they’ll be found. Hold your loved ones close, guys. pic.twitter.com/xYZbDV5Sza

— GenAI Chad (@GenAIChad) May 26, 2024
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite