Fiica preşedintelui cecen şi-a prezentat prima colecţie de modă într-un palat din Moscova VIDEO

Fiica preşedintelui cecen şi-a prezentat prima colecţie de modă într-un palat din Moscova VIDEO

Aishat Kadirova

Fiica preşedintelui cecen Ramzan Kadirov şi-a prezentat prima colecţie de modă, vineri seară, la Moscova, într-un fost palat al ţarilor Rusiei, informează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aishat Kadirova, în vârstă de 18 de ani, a creat o colecţie somptuoasă, cu articole care sunt conforme cu normele vestimentare ale societăţii tradiţionale din Cecenia, o republică din Federaţia Rusă cu populaţie majoritar musulmană. Modelele aveau dezvelite doar chipurile şi mâinile.
 
La prima ei prezentare de modă, organizată vineri seară la Moscova, au fost prezente diverse personalităţi din industria modei moscovite, dar şi elite din Cecenia şi reprezentanţi ai unor ţări din Orientul Mijlociu - pe care casa de modă a fiicei preşedintelui cecen o consideră o piaţă tot mai interesantă pentru creaţiile sale.
 
Ulzana Zadulaieva, purtătoare de cuvânt a casei de modă, a dezvăluit pentru Reuters că ţinutele din această colecţie au început deja să fie expediate unor clienţi din Dubai, în Emiratele Arabe Unite.
 
Ea spune că a fost contactată de persoane care au participat la show-ul de vineri seară şi care i-au cerut să organizeze prezentări similare în Abu Dhabi şi Bahrain.
De asemenea, fiica preşedintelui cecen doreşte să deschidă în sistem de franciză mai multe magazine în Moscova şi Sankt Petersburg.
 
Tatăl lui Aishat Kadirova este un fost luptător separatist devenit liderul pro-Kremlin din Cecenia. Asociaţiile pentru drepturile omului l-au acuzat că a coordonat o represiune dură împotriva opozanţilor lui politici. Ramzan Kadirov a negat însă aceste acuzaţii.
 
Potrivit Human Rights Watch, autorităţile din Cecenia obligă femeile să îşi acopere părul în clădirile şi spaţiile publice, dar ignoră complet hărţuirile la care sunt supuse femeile care îndrăznesc să se îmbrace ”indecent”.
 
În public, Ramzan Kadirov este renumit pentru faptul că poartă de multe ori ţinute militare de camuflaj şi pozează adeseori alături de un leu pe care l-a crescut ca animal de companie.
 
Soţia lui, Medni, a înfiinţat o casă de modă în urmă cu câţiva ani, pe care a denumit-o Firdaws. Fiica lor, Aishat, a preluat compania, recent, şi o conduce singură.
 
citeste totul despre: