Preşedintele Venezuelei spune despre politicieni că sunt „noii evrei pe care Hitler i-a urmărit”

Preşedintele Venezuelei spune despre politicieni că sunt „noii evrei pe care Hitler i-a urmărit”

Două persoane stau în timpul unui marş al opoziţiei la Caracas Venezuela FOTO EPA / Miguel Gutierrez

Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei, a comparat criticile aduse oficialilor din guvernul său privind haosul economic cu situaţiile prin care au avut de trecut evreii, declarând că „îi vom învinge pe aceşti nazişti ai secolului XXI”, precizează The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maduro a mai precizat la o televiziune publică că manifestaţiile de miercuri ale populaţiei sunt asemănătoare cu marşurile naziste şi fasciste dinaintea stârnirii celui de-Al Doilea Război Mondial din Europa.

Potrivit The Guardian, mulţi cetăţeni ai Venezuelei care au fugit din ţară să scape de criza economică i-au acostat pe oficialii de staţi aflaţi în vizită în ţările respective şi pe membrii familiilor acestora. 

„Noi suntem noii evrei ai secolului XXI pe care Hitler i-a urmărit. Nu cărăm după noi steaua lui David...cărăm inimi pline de dorinţa de a lupta pentru demnitatea umană. Şi îi vom învinge pe aceşti nazişti ai secolului XXI” a declarat preşedintele.

Opozanţii guvernului îl acuză pe Maduro că devine un dictator pentru că întârzie intenţionat alegerile şi caută modalităţi de a rescrie constituţia, determinându-i pe demonstranţi să iasă în stradă în fiecare zi încă de la începutul lunii aprilie.

Hugo Chavez, mentorul lui Maduro, care s-a stins în 2013, a fost şi el acuzat de mai multe ori că în cei 14 ani în care s-a aflat la cârma ţării, a făcut mai multe comentarii insensibile privind evreii.
Pe reţelele sociale au apărut de mai multe săptămâni înregistrări cu emigranţi din Venezuela, ce trăiesc pe continente precum Australia sau Statele Unite, înjurând oficiali ai ţării. În unele cazuri, insultele au fost îndreptate chiar şi spre membrii din familiile oficialilor.

Criticii lui Maduro spun că este scandalos ca oficialii să cheltuie bani pe călătorii în afara ţării când oamenii se chinuie să facă rost de mâncare iar copii mor din cauza lipsei medicamentelor de bază. Totuşi, o parte dintre simpatizanţii guvernului sunt de părere că acest gen de abordare este o modalitate greşită de a lupta cu oficialiii.

citeste totul despre: