VIDEO Atac mafiot în Irlanda, la un hotel în care avea loc cântarul oficial al unui meci de box: o persoană a murit

VIDEO
Atac mafiot în Irlanda, la un hotel în
care avea loc cântarul oficial al unui meci de box: o persoană a murit

Regency Hotel, după atacul de vineri după-amiază FOTO „The Irish Times”

O persoană a murit şi alte două au fost rănite după ce atacatori înarmaţi au deschis focul, vineri, asupra spectatorilor la cântarul oficial al unui meci de box din capitala Irlandei, Dublin, relatează BBC şi „The Irish Times”. Autorităţile suspectează că incidentul ar putea fi un atac mafiot.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atacul a avut loc la hotelul Regency din Dublin, în jurul orei locale 14.30 (ora României 12.30), când la parterul clădirii avea loc cântarul oficial al unei partide de box programate sâmbătă seara, între irlandezul Jamie Kavanagh şi portughezul Antonio Joao Bento. Gala în cadrul căreia ar fi trebuit să se desfăşoare partida - contând pentru un titlu minor al organizaţiei WBO - a fost anulată de organizatori în urma incidentului. Cei doi pugilişti au scăpat nevătămaţi în urma atacului.
 
Martorii descriu că cel puţin două persoane îmbrăcate în uniforme SWAT au intrat în încăperea în care avea loc cântarul oficial, ambele înarmate cu puşti AK-47. Alte două persoane deghizate în civil, dintre care unul îmbrăcat în femeie, au deschis focul asupra participanţilor cu pistoale. 
 
Atacatorii au reuşit să fugă până la apariţia autorităţilor, iar o dubă a fost găsită incendiată la câteva străzi distanţă. 
 
Poliţia irlandeză (Gardai) suspectează că atacul ar putea fi o reglare de conturi între clanurile mafiote irlandeze. Persoana decedată - David Byrne, în vârstă de 32 de ani – era un membru al unui cartel criminal irlandez bazat în sudul Spaniei, şi se afla cântar alături de alţi asociaţi ai reţelei. Atacatorii au ţintit acest grup atunci când au deschis focul.. Atacul ar putea fi o răzbunare pentru uciderea în septembrie 2015 a unui criminal irlandez, Gary Hutch, în sudul Spaniei.  
 
Momentul atacului a fost surprins de unul dintre participanţii la cântar. Acesta nu i-a înregistrat pe atacatori, însă pe înregistrare se aude ceea ce pare a fi un foc de armă.

citeste totul despre: