Fostei asistente medicale care l-a îngrijit pe Stephen Hawking i-a fost retras dreptul de liberă practică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stephen Hawking FOTO Getty Images
Stephen Hawking FOTO Getty Images

Asistenta medicală care l-a îngrijit pe profesorul Stephen Hawking a primit interdicţie de a mai profesa, din cauza neîndeplinirii standardelor pentru asigurarea unei îngrijiri corespunzătoare ale astrofizicianului, scrie BBC.

Patricia Dowdy, în vârstă de 61 de ani, care a lucrat pentru renumitul om de ştiinţă timp de 15 ani, primise o suspendare temporară şi în 2016.

Consiliul moaşelor şi asistenţilor medicali (NMC) a transmis că femeia „nu a atins standardele de îngrijire pe care profesorul Hawking le merita.”

NMC a decis să-i retragă dreptul de liberă practică Patriciei Dowdy, în cadrul unei audieri private din Londra şi informaţia a fost făcută publică marţi.

Dowdy a lucrat pentru Stephen Hawking din 1999 până în 2004 şi din iulie 2013 până când i-a fost suspendată licenţa, în martie 2016. 

Profesorul Hawking a murit în locuinţa sa din Cambridge în martie anul trecut, la vârsta de 76 de ani, după ce a trăit peste 50 de ani cu o boală progresivă de neuron motor, afecţiune cunoscută sub numele de Scleroză laterală amiotrofică. 

Presupusa abatere a lui Dowdy, originară din Ipswich în Suffolk, a avut loc în Cambridge, potrivit registrului de anajări al NMC. 

Fizicianul Stephen Hawking a fost cel mai cunoscut om de ştiinţă britanic al timpurilor noastre, un geniu care şi-a dedicat viaţa descoperirii secretelor Universului.

Este autorul popularelor cărţi "O scurtă istorie a timpului" (1988) şi "Universul într-o coajă de nucă" (2001). Cea mai mare parte a vieţii sale a fost profesor la Cambridge, iar în comunitatea ştiinţifică este cunoscut mai ales pentru teoriile sale legate de mecanica găurilor negre, graviaţie şi relativitate. Geniul său a fost comparat cu Albert Eistein şi cu Isaac Newton.

Născut pe 8 ianuarie 1942, omul de ştiinţă Stephen William Hawking şi-a canalizat activitatea pe alăturarea relativităţii - natura spaţiului şi a timpului - şi teoria cuantumului - cum cele mai mici particule s-au născut în Univers - pentru a demonstra crearea şi funcţionare Universului.

În 1964, la vârsta de 22 de ani, a fost diagnosticat cu o boală progresivă de neuron motor, afecţiune cunoscută sub numele de Scleroză laterală amiotrofică. I-a fost prezis că va mai trăi doar câţiva ani.

Boala a evoluat gradual şi l-a lăsat în imposibilitatea de a se mişca, ţintuit într-un scaun cu rotile, aproape paralizat şi neputând să vorbească decât cu ajutorul unui dispozitiv (sintetizator de voce). 

    

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite