INTERVIU Câştigătorul Bake Off România. Ce truc a folosit ca să învingă: „Mi-am imaginat că sunt la mine acasă“
0
Interviu câştigător Bake Off România. Daniel Ioan (37 de ani) a declarat pentru „Adevărul“ că a resimţit din plin emoţiile finalei Bake Off România, dar experienţa dobândită în show i-a adus titlul de Cel mai bun cofetar amator din România.
Daniel Ioan a demonstrat, după probe lungi şi solicitante, prin creativitate, tehnică şi pasiune că are toate ingredientele necesare pentru a câştiga marele premiu de 25.000 de euro, devenind Cel mai bun cofetar amator din România, în primul sezon al show-ul Bake Off România. Acum, Daniel, a declarat pentru „Adevărul“ care au fost cele mai tensionate momente ale emsiunii, care a fost motivaţia de a participa în show şi ce va face cu premiul.
„Adevărul“: Cum te simţi în postura de cel mai bun bucătar amator din România?
Daniel Ioan: Sunt fericit pentru această realizare. De când am aflat de show mi-am dorit să întru în cortul Bake Off România şi să câştig. A fost un vis care a devenit realitate.
Ce reprezintă pentru tine participarea la Bake Off România?
O confirmare a faptului că ceea ce am învăţat singur a fost într-o direcţie bună, o motivaţie pentru un nou început.

FOTO Pro TV
„Faptul că ajunsesem în finală era oricum o performanţă“
Cum ai resimţit emoţiile finalei?
În ziua finalei, mi-am propus să las emoţiile la intrarea în cort. În mare parte am reuşit. Nu zic că nu au fost momente tensionate în finală, dar principalul obiectiv a fost să rămân într-o stare de relaxare şi să încerc să fac abstracţie de ce se întâmplă în jur. Mi-am imaginat că sunt la mine acasă, în bucătărie, am încercat să savurez fiecare moment din finală şi să-mi aduc aminte cu plăcere de aceste momente, indiferent de rezultat. Faptul că ajunsesem în finală era oricum o performanţă.
Care a fost, pentru tine, cel mai tensionat moment al show-ului şi de ce?
Cu siguranţă cel mai tensionat moment al show-ului a fost proba eliminatorie din episodul şapte. A fost foarte greu, nu mă aşteptam să întru la eliminare şi am fost puţin bulversat.
Inspiraţia venită din partea juriului
Cum i-ai perceput pe cei trei cofetari care te-au jurizat? Ai ţinut cont de sfaturile lor?
Juraţii sunt foarte OK, nişte adevăraţi profesionişti. Am ţinut cont de sfaturile lor, tortul de nuntă din marea finală a fost un cumul de inspiraţie şi tehnică dobândite de la cei trei juraţi de-a lungul întregului show.

FOTO Pro TV
„House of Goodies“, cu Daniel Ioan
Vei investi banii din marele premiu într-o afacere în domeniul dulciurilor?
Cu siguranţă voi deschide o mică afacere. Îmi doream acest lucru şi înainte, iar acum motivaţia este şi mai mare. Un mic boutique, cu pâine artizanală şi prăjituri, am găsit şi un nume haios, „House of Goodies“.

FOTO Pro TV
România se ridică la standardele cofetăriei internaţionale
Ce sfat le-ai oferi celor care îşi îndreaptă atenţia spre a deveni cofetari?
Pasiunea este cel mai important element şi dragostea pentru ceea ce iese din mâinile tale. Pentru că în rest este foarte multă muncă şi foarte multe ore de studiu. Fără pasiune nu vei avea puterea să treci peste obstacole, iar dragostea pentru ceea ce faci trebuie să se regăsească în prăjitura pe care i-o oferi fiecărei persoane.
Are România potenţial să-şi ducă dulciurile peste hotare?
Cum spuneau şi juraţii, în România există un trend de schimbare a unor mentalităţi în cofetărie, de ridicare a standardelor, iar dacă această evoluţie va continua, cu siguranţă ne vom putea ridica la nivelul cofetăriei internaţionale.

FOTO Pro TV