Ingrediente vii şi datoria de „bun samaritean“, în cea mai nouă ediţie „MasterChef“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concurenţii au fost
puşi în faţa cutiei misterelor încă o dată FOTO Pro TV
Concurenţii au fost puşi în faţa cutiei misterelor încă o dată FOTO Pro TV

Emisiunea „MasterChef“ a solicitat încă o dată creativitatea concurenţilor. Aceştia au fost puşi în dificultate de mai multe „buruieni“, dar şi de ingrediente folosite ocazional în bucătărie. Un concurent a reuşit să realizeze un preparat care avea aspectul unor fecale, iar la testul sub presiune un alt participant a ales să neglijeze ordinele chefilor şi să plece din competiţie.

Probele din bucătăria „MasterChef“ au devenit din ce în ce mai aprige, gustul competiţiei fiind din ce în ce mai intens. Cel mai nou episod al emisiunii culinare de pe Pro TV i-a pus pe concurenţi, încă de la început, în faţa unei dileme, dar şi în faţa cerinţelor din ce în ce mai ridicate ale celor trei chefi: FOA, Adrian Hădean şi Patrizia Paglieri.

Participanţii au fost nevoiţi să pună în evidenţă, în preparatele lor, mai multe „buruieni“ sau ingrediente vii, după ce în prima probă li s-au pus pe masă ingrediente diverse, printre care fructul pasiunii, ficat de vită sau seminţe de pin, din care au trebuit să inventeze farfurii creative. Dar, cu prea puţină imaginaţie, Tavi a reuşit să realizeze una dintre cele mai ciudate şi amuzante farfurii din concurs. Preparatul său avea aspectul unui excrement. Cum era normal, râsetele au izbucnit atât de partea colegilor săi, cât şi de partea chefilor.

Testul sub presiune l-a avut în prim-plan pe bunul samaritean Coco, cel care a ales să se lase învins încă de dinainte de a începe proba, considerând că parcursul lui în competiţie a fost unul mai mult decât suficient. Mişcarea lui a fost considerată una lipsită de profesionalist, refuzul de a se confrunta cu o colegă nefiind acceptat de chefi care l-au trimis acasă fără discuţii.

Cele mai importante momente ale emisiunii:

Prima probă a emisiunii a solicitat creativitatea şi originalitatea celor aflaţi în concurs. Făina neagră, seminţe de pin, fructul pasiunii, lapte, ouă, prune, castraveţi, ficat de vită şi hribi au fost ingredientele care se ascundeau sub cutia misterelor. Încă de la ridicarea cutiei, concurenţii au rămas muţi de uimire, neştiind ce fel de preparat ar putea îngloba toate ingredientele.

„Vă provocăm să ne impresionaţi“, le-a spus Patrizia Paghieri concurenţilor, cărora le-a fost permis să mai aleagă din cămară încă trei ingrediente. „Mă uitam ca viţelul la poarta nouă, nu ştiam ce să fac“, a spus şi Rasty în timp ce proba era în derulare. Majoritatea concurenţilor însă nu au priceput ideea probei. Aceştia erau nevoiţi să folosească toate ingredientele pentru a realiza mai multe preparate, nu unul singur. Pentru prima dată în concurs, Tudor s-a blocat, neştiind ce să gatească. Chef FOA l-a pedepsit, după cum l-a obişnuit, punându-l să execute zece genuflexiuni.

Ficat de vită cu aspect de fecale

Tavi a reuşit să producă una dintre cele mai haioase farfurii din emisiune, preparând ficatul de vită în forma unor excremente. Tudor a fost criticat pentru lipsa de originalitate, în timp ce Andreea a fost mustrată deoarece nu s-a ridicat la atitudinea unei pretendente la şorţul „MasterChef“, afişând o atitudine sfidătoare.

image

Tavi, pus la zid pentru lipsa de originalitate FOTO Pro TV/Facebook

Ideea lui Lambrino a fost una dintre cele mai apreciate din prima probă, deşi a adus în faţa chefilor o farfurie minimalistă, la fel ca şi cea a Isadorei. De altfel, cea din urmă concurentă a fost desemnată câştigătoarea primei probe, primind imunitate în viitoarele hopuri culinare.

„Buruienile“ au aromat competiţia

Legume, verdeţuri şi plante aromatice din întreaga lume. Acestea au fost ingredientele sau, aşa cum au zis concurenţii, „buruienile“ pe care aceştia au fost nevoiţi să le gătească. „De unde dracu să ştiu cum se numesc acele ierburi de acolo?“, s-a arătat deranjata domna Elena. Imunitatea Isadorei a pus pusă în practică la proba cu numărul doi: ea a putut alege o legumă sau o plantă aromatică pentru fiecare dintre colegii ei, ingredient care urma să devină „star“, folosit în proporţie de 90%, în farfuriile pe care aceştia urmau să le realizeze.

75 de minute şi un preparat excepţional au fost indicativele chefilor care au invitat participanţii să se folosească la maximum de ingredientele vii din grădina „MasterChef“. Infuzii, confuzii şi experimente cu ierburi au fost elementele care au guvernat această probă. „O mizerie de farfurie“, „un coşmar culinar“, „te crezi atât de bună?“, au fost câteva dintre reproşurile chefilor la adresa preparatelor care nu au pus în valoare ingredientul atribuit.

Petrică şi germenii de schinduf

Pentru Petrică, proba a reprezentat un adevărat obstacol lingvistic, mai ales în pronunţia ingredientului său cheie: germenii de schinduf. „Doar cei puternici supravieţuiesc, nu contează să ieşi pe primul loc, ci să treci clasa“, a mărturisit Petrică.

image

Petrică şi ingredientul său buclucaş FOTO Pro TV/Facebook

„O farfurie halucinantă, iar scoicile sunt mudare. Are gustul de mâncare urzici prost gătită“, a fost atenţionată Anca. „Baclava cu aloe vera, semicomă diabetică“, astfel a fost catalogat preparatul lui Sisserman, în timp ce Andreea, care a avut de pus în evidenţă santolina, a reuşit să nu imprime niciun fel de gust fafuriei sale.

Coco, „bunul samaritean“

Proba sub presiune a surprins numai doi concurenţi, anume Coco şi Anca. Aceştia au fost puşi în focurile emisiunii, fiind supuşi unui test la care doar bucătarii de renume se pot ridica. Folosind un alt ingredient „vedetă“, cartoful, cei doi au trebuit să gătească nu unul, ci cinci preparate diferite, în doar 60 de minute.

Anca, debusolată de presiunea probei, nu a ştiut ce să prepare, iar Coco s-a declarat învins încă de dinainte de a începe să gătească, spunând că „aşa îi dictează sufletul“. În chimb, aceasta a ales din cămară alte ingredinte, în afară de cartof, pentru a le găti chefilor preparatele pe care le-a greşit în faţa acestora. „Era modul meu de a-mi lua la revedere de la fiecare dintre chefi. Un ou poşat pentru Adrian Hădean, un desert cu fructe de pădure pentru FOA. Voiam să fac şi penne cu busuioc pentru Patrizia Paglieri, dar Dumnezeu nu m-a lăsat“, a zis Coco care a neglijat indicaţiile chefilor, supărându-i.

image

Coco şi-a propus să părăsească competiţia, arătându-şi limitele FOTO Pro TV/Facebook

Noncombatul, o alegere josnică

După ce s-a autosabotat, Coco a fost trimis acasă fără alte explicaţii, din moment ce din startul probei nu şi-a propus să facă cinci preparate. „Lasă şorţul şi ieşi afară“, i-a zis chef FOA. „Noncombatul mi se pare o chestiune laşă şi josnică. Nu mai am nimic de zis. Exact ca voi, alţi 300 de oameni s-au bătut cu capul de mesele astea să rămână“, a spus furios chef Adrian Hădean. „Am primit o favoare pe care nu o merit, nimeni nu este de părere că ar trebui să fiu aici“, a încheiat Anca, după ce a rămas în concurs.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite