Documentarul BBC „The Hunt“, despre relaţia dintre prădător şi pradă, în proiecţie la Muzeul „Grigore Antipa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BBC Earth a anunţat difuzarea documentarului „The Hunt“ printr-o proiecţie dedicată presei a primului episod din această serie la Muzeul Naţional de Istorie Naturala „Grigore Antipa“. La eveniment, a fost prezent Jonnie Hughes, producător al documentarului care a răspuns întrebărilor presei şi Directorul Adjunct al muzeului, dr. Costică Adam.

Documentarul „The Hunt“ îl are ca narator pe Sir David Attenborough şi este o producţie de referinţă despre istorie naturală produsă de echipa din spatele seriilor de succes „Planet Earth“ sau „Frozen Planet“, producătorul executiv Alastair Fothergill şi producătorul Huw Cordey de la Silverback Films.

Odată cu difuzarea programată pe 8 noiembrie, de la ora 18:10, pe canalul BBC Earth, „The Hunt“ analizează relaţia dinamică dintre prădători şi pradă. Serialul se concentrează în detaliu pe strategiile pe care prădătorii le folosesc pentru a prinde prada, dar şi pe strategiile pe care prada le foloseşte pentru a supravieţui, fiecare episod urmărind câte un habitat esenţial al planetei. De la păşunile deschise la pădurile dense, de la Arctic până în mijlocul oceanelor, documentarul dezvăluie provocările pe care prădătorul şi prada le întâlnesc în aceste lumi atât de diferite.

Inovaţii în producţia de documentar

Seria „The Hunt“ aduce inovaţii în producţia de documentar. Una dintre aceste tehnici este Eleflex, denumită sugestiv pentru că practic este un sistem Cineflex giro-stabilizat agăţat pe un elefant, a dezvăluit Jonnie Hughes: „De regulă, nu prea întâlneşti oameni care să filmeze un tigru vânând în pădure, iar acest lucru nu a fost realizat niciodată la valoarea de referinţă spre care aspirăm noi. Aşa că am montat camera pe un elefant. Tigrii sunt bine familiarizaţi cu elefanţii şi viceversa - domesticirea elefanţilor e o practică foarte veche în India. A fi călare pe un elefant înseamnă că mirosul lui e mai puternic decât al tău. E un mod bun de-a fi sub acoperire. Acest sistem ne-a permis să urmărim felinele în zone unde n-ai fi ajuns cu niciun vehicul“.

image

FOTO BBC Earth

„Prezenţa ca narator a lui Sir David Attenborough nu face decât să adauge greutate acestei producţii“

Prezent la lansarea documentarului BBC Earth, Directorul Adjunct al Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa“, dr. Costică Adam a declarat: „Ne bucură faptul că BBC Earth a ales muzeul nostru ca loc de lansare pentru un documentar cu adevărat excepţional. Prezenţa ca narator a lui Sir David Attenborough nu face decât să adauge greutate acestei producţii care ne aduce mai aproape de lumea naturii şi a animalelor pe care mulţi dintre noi nu au şansa să le vadă vreodată faţă în faţă“.

image

FOTO BBC Earth

„The Hunt“, în proiecţie la Muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ şi BBC Earth  îi anunţă pe cei interesaţi că vor relua proiecţia gratuită a documentarului „The Hunt“ în fiecare weekend, începând cu data de 14 şi 15 noiembrie 2015, de la ora 13:00, în Sala Multimedia a muzeului.

Multe dintre poveşti vor prezenta comportamente rar întâlnite cum ar fi urşii polari care folosesc zonele cu gheaţă topită de la suprafaţă pentru a pândi focile, vulpile arctice care sar pentru a prinde pinguinii sau balenele ucigaşe care vânează puii balenelor cu cocoaşă în apele tropicale. „The Hunt“ prezintă animale filmate foarte rar până acum, inclusiv vidra marină din Africa de Sud aflată în pericol de dispariţie sau balena albastră, cel mai mare vânător care a existat pe planeta noastră.

Coloana sonoră este compusă de compozitorul Steven Price, câştigătorul premiului Oscar în 2014 pentru muzica din filmul „Gravity“.

„The Hunt“ este produs de Silverback Films pentru BBC, coprodus de BBC Worldwide, BBC America şi NDR Naturfilm. Producătorul executiv este Alastair Fothergill, iar producător este Huw Cordey. Tom McDonald este editorul de producţie BBC. BBC Worldwide are drepturile globale de difuzare.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite