Demis Roussos avea cancer. Fiica muzicianului a acordat primul interviu: „A fost mai mult un artist decât un tată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demis Roussos a murit. Îndrăgitul cântăreţ grec Demis Roussos a murit în dimineaţa zilei de duminică, la vârsta de 68 de ani. Fiica artistului a acordat un scurt interviu publicaţiei franceze „Le Figaro“ în care a dezvăluit că muzicianul suferea de cancer şi a povestit ce fel de relaţie aveau, descriindu-l pe acesta ca fiind „mai mult un artist decât un tată.“

Cântăreţul de origine greacă Demis Roussos, pe numele real Artemios Ventouris Roussos, care a avut o carieră de aproape cinci decenii, a murit din cauza cancerului de stomac, pancreas şi ficat, boală de care a aflat în urmă cu câteva luni, după cum a mărturisit, pentru „Le Figaro“, fiica artistului, Emily Roussos.

Demis Roussos a murit. Artistul avea cancer

„Membrii familiei şi cu mine suntem de-a dreptul şocaţi. Cu toate că am aflat că era bolnav cu câteva luni în urmă şi am ştiut că acest moment va veni, nu am fost cu adevărat pregătiţi.Tatăl meu a decedat duminică, la ora 9:30, din cauza unui cancer de stomac, pancreas şi ficat. Fratele meu, mama mea şi cu mine i-am fost alături în ultimele ore de viaţă. Mi s-a parut normal sa îl prevenim pe Nikos Aliagas (jurnalistul francez care a anunţat moartea artistului printr-un mesaj pe Twitter - n.red.), un prieten vechi al familiei noastre, care îl iubea enorm pe tatăl meu, iar sentimentul era reciproc. Aşa că i-am dat permisiunea de a transmite această veste tristă Franţei, o ţară foarte dragă tatălui meu“, a explicat fiica artistului pentru „Le Figaro“.

Demis Roussos a murit. Fiica artistului: „A trecut ca un vârtej prin viaţa mea“

Emily Roussos a dezvăluit, de asemenea, că ceremonia de înmormântare va avea loc vineri, în cel mai mare cimitir din Atena, precizând că oricine îşi doreşte să-i aducă un ultim omagiu muzicianului este binevenit. „Va fi o ceremonie deschisă tuturor jurnaliştilor, fanilor. Vor fi prezenţi artişti şi prieteni ai tatălui meu, muzicieni care l-au respectat şi pe care îi respecta la rândul lui“, a mai declarat Emily.

Întrebată de relaţia pe care a avut-o cu legendarul cântăreţ, Emily a subliniat faptul că Roussos nu i-a fost alături întotdeauna din cauza programului foarte încărcat. „A fost mai mult un artist decât un tată. Nu a fost atât de prezent în viaţa mea, ca un părinte obişnuit. Era afectuos uneori, în momentele dificile, dar călătorea mai tot timpul. A trecut prin viaţa mea ca un vârtej de vânt.“

„Demis Roussos a fost un muzician care a lăsat o amprentă importantă în muzică, în anii '60-'70. Acelea au fost vremurile cruciale ale istoriei muzicii mondiale. Cred că nu au existat doi oameni care să aibă tonul vocii lui, cel puţin în acea perioadă. Hiturile lui vor rămâne mereu în amintirea oamenilor, cum ar fi Forever and Ever, din epoca Aphrodite's Child. Tatăl meu a acordat o importanţă deosebită perioadei pop, odată cu grupul iniţiat de Vangelis (Evangelos Odysseas Papathanassiou), liderul trupei Aphrodite's Child. El mi-a mărturisit, cu puţin înainte să moară, că muzicienii lui de suflet, care i-au scris şi versurile, au fost Vangelis şi Picci. Ultimul i-a scris aproape în întregime ultimul său album, în 2009 “, a mai dezvăluit fiica lui Demis Roussos.

Demis Roussos a murit. O carieră de aproape cinci decenii şi peste 100 de premii

Demis Roussos s-a născut pe 15 iunie 1946, în Egipt, influenţele muzicii egiptene simţindu-se în muzica sa. La zece ani, el a devenit interesat de jazz şi a început să cânte la trompetă. În timpul crizei de la Canalul Suez, Roussos a emigrat împreună cu familia sa în Grecia, unde a fost nevoit să-şi întreţină familia cântând în baruri. În prima formaţie, The Idols, a cântat iniţial la chitară bass, calităţile sale vocale fiind descoperite accidental. În 1968, Demis Roussos a început să lucreze cu Vangelis Papatanassiou şi Loukas Sideras, luând fiinţă Aphrodite’s Child, al cărui prim album s-a vândut în peste un milion de exemplare numai în Franţa, făcându-l celebru în întreaga lume, scrie Mediafax. 

Demis Roussos a murit. Melodia legendară cu care a cucerit milioane de inimi

   

În anii 1970 a lansat o serie de albume de succes ca „My Reason“, „Happy To Be On An Island In the Sun“, „Good Bye My Love, Good Bye“, precum şi „Time“ şi „Voice and Vision“. În 1978, cântăreţul s-a retras de pe scenă şi s-a dedicat familiei. El a scos albumul „The story of Demis Roussos“ în 1985, după ce avionul în care călătorea a fost deturnat de terorişti, care l-au ţinut captiv în Beirut. De atunci, el a militat prin muzica sa pentru pace în lume şi protejarea mediului înconjurător.

Şarmant şi impunător, Demis Roussos a reuşit să cucerească inimile fanilor de pe toate continentele, iar vocea sa inegalabilă a convins milioane de oameni să îi cumpere discurile în cariera sa impresionantă de peste 46 de ani, în care a primit peste 100 de discuri de aur, platină şi diamant. 


Despre Demis Roussos mai puteţi citi şi:

Demis Roussos a murit. Cântăreţul grec avea 68 de ani

A murit Demis Roussos. Cele mai frumoase melodii ale artistului grec

Demis Roussos a murit. Cum a fost salvat artistul din avionul deturnat de terorişti în 1985. „Teroriştii au întrebat: unde e vedeta? Unde e Demis Roussos?“

Demis Roussos a murit. Secretele căsniciilor artistului grec. Fosta doamnă Roussos: „Demis iubeşte mult femeile şi femeile îl iubesc mult pe el“

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite