Magicianul Robert Tudor: „«Call baby» a fost gândită. Am mers apoi la «Românii au talent» şi, ca în America, le-am dat oamenilor ceva la care nu se aşteptau“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

POVESTE Cu puterea minţii pe care o are doar el, magicianul Robert Tudor (32 de ani) a povestit aventura vieţii lui în magie, a explicat de ce face spectacole incredibile, imposibile şi inimaginabile pentru copii şi cum se simte în postura de prezentator „Vocea României Junior“.

Cum şi-a descoperit puterea minţii pe care o are doar el 

„Adevărul“: Ce înseamnă puterea minţii pe care o ai doar tu?

Magicianul Robert Tudor: Puterea minţii am descoperit-o în timp ce săpam în grădină, la Dragomireşti-Vale. Am creat eu o poveste cu puterea minţii. Văd că tot mai mulţi oameni au preluat-o şi spun că au puterea minţii. La fel şi „Call baby!“, filmuleţul din maşină. Dincolo de toate, numerele de magie şi faptul că trăim pe Pământul ăsta se datorează puterii minţii. Am un sâmbure de adevăr în ce spun, altfel nu am putea trăi.

Şi cu această putere a minţii o să uimeşti copiii în spectacole.

Da, pe 18 decembrie, la Palatul Naţional al Copiilor, o să am spectacolul „Magia Crăciunului“, dedicat copiiilor. Biletele sunt deja puse în vânzare. Este un spectacol adresat copiiilor, dar se vor bucura şi adulţii. Vor fi apariţii, dispariţii de obiecte, apar şi animale, un deliciu pentru copii, este un spectacol interactiv. Recent am început să scriu pe blog, pe magicianul.com. Am o postare care se numeşte „Sunt un colecţionar de zâmbete“.

„Zâmbetul nu se găseşte de cumpărat pe raftul niciunui magazin“, scriai chiar tu. Cum adică, ce vrei să faci?

Le ofer zâmbete celor care vin să mă vadă. Zâmbetul e greu de obţinut, nu e ceva ce găseşti la vânzare, vine pur şi simplu din suflet. Zâmbetele vin când eşti sincer cu tine şi când vezi ceva ce îţi place. Asta se întâmplă în spectacolele mele de magie. Am avut turneu internaţional. Am fost în Copenhaga, Göteborg, Londra. Am cules zâmbete de peste tot. Am avut spectacol la Leicester Square Theatre unde sala a fost plină. Sala aceea e foarte scumpă şi se ajunge greu acolo, se închiriază cu şase luni de zile înainte. Am mai fost la Chişinău, în Belgia. Mai merg în Dublin şi pe 18 decembrie aduc toate zâmbetele la Palatul Naţional al Copiilor.

Cum e munca cu copiii?

E o distracţie! Am şi eu copil, iar acum fiecare copil pe care îl văd la spectacol îl simt ca şi cum ar fi al meu. E minunat să te trezeşti alături de copilul tău şi să îţi ofere zâmbetul ăla de dimineaţă care îţi face ziua frumoasă.

Magician cu acte în regulă 

Pentru cine nu ştie, eşti magician cu acte în regulă, ai absolvit Şcoala de Magie din Viena.

Da, aşa e. Am fost Ronald McDonald, mascota lanţului de fast-food. Făceam spectacole de magie pentru copii în toate restaurantele. Aşa am început, făceam numere de magie, am stat cinci ani de zile acolo. Am purtat costumul ăla zilnic. Cum zicea Charlie Chaplin: „N-aţi râs voi cât am plâns eu“. Erau copii cu suflete sincere, mă luau în braţe şi îmi spuneau după un spectacol de magie: „A fost cea mai frumoasă zi din viaţa mea“. Înainte de a intra la un spectacol ma gândesc mereu de ce au venit oamenii să mă vadă. Pentru că eu sunt cel mai bun! De-aia trebuie să dau ce am mai bun în mine. Energia contează cel mai mult, indiferent de numărul de magie pe care îl faci. 

Am fost Ronald McDonald timp de cinci ani de zile la Viena, făceam spectacole de magie pentru copii Magicianul Robert Tudor 

Cum convingi un sceptic că ceea ce faci e real?

Scepticii încearcă să se convingă ei pe ei că există modalităţi, că ceva ireal poate să fie real. Au impresia că sunt păcăliţi, dar nu e adevărat. Eu folosesc această artă pentru entertainment. Să distrez oamenii, să aduc râsete şi zâmbete. E o artă pe care încerc să o perfecţionez în fiecare an. În februarie merg în Blackpool, la o mare conferinţă a magicienilor. Iar pe 20 ianuarie sunt în Las Vegas, la David Copperfield. Acolo se întâmplă cele mai mari spectacole de magie din lumea asta.

David Copperfield te-a influenţat să faci magie.

Da, plâng de fiecare dată când merg la spectacolului lui. Pentru că ştiu să mă bucur de spectacol. Îmi plac poveştile din spatele numerelor de magie pe care le face el. 

Plâng de fiecare dată când merg la spectacolul lui David Copperfield pentru că ştiu să mă bucur Magicianul Robert Tudor 

Şi tu ai spus o poveste anul trecut de la „Românii au talent“.

Numărul pe care l-am făcut în semifinală la „Românii au talent“ nu-l găseşti nicăieri în lumea asta. Am luat o poezie de la Octavian Paler pusă în numărul meu de magie şi recitată de mine. E adevărat, emoţiile au fost foarte puternice atunci şi nu m-am putut abţine să nu plâng. Cel mai important lucru de pe această lume e viaţa. Soţia mea era însărcinată în momentul acela şi simţeam mult prea multe lucruri să nu plâng. Am făcut o femeie să apară din foc, căci din dragoste ne naştem, flacăra reprezentând naşterea. După care fac femeia să leviteze, trag pânza de pe ea, dispare în aer, arăt pânza goală şi spun: „Dintre toate lucrurile pe care le trăim pe acest pământ cel mai important e ce laşi în urma ta“. Şi când ridic pânza apare un copil. „Viaţa cere sacrificii, dar merită“. 

L-a făcut pe Cotimanis să creadă în magie 

Bebe Cotimanis, care era atunci în juriu, nu credea în magie până să te întâlnească.

Omule, ce a spus el a fost extraordinar! Mulţumesc, Bebe Cotimanis, pentru cuvintele frumoase pe care le-ai spus. La felul în care le-a spus le-a şi simţit. „Bebe Cotimanis iubeşte de astăzi magia“, aşa a spus. Mi-au rămas cuvintele întipărite în minte, până şi tonalitatea! Exact aşa a spus.

E cel mai mare compliment care ţi se poate aduce.

Este, da! Am mai primit un compliment foarte frumos de la un prieten de-al meu, chiar de ziua mea. „Tu eşti născut chiar în decembrie, eşti făcut să dăruieşti zâmbete. Eşti făcut să aduci magie chiar în luna magică“, mi-a zis.

Prezentator la „Vocea României Junior“ 

Cum te înţelegi cu Mihai Bobonete în calitate de prezentatori la „Vocea României Junior“?

Mihai Bobonete este naşul meu, dar şi colegul meu de scenă la „Vocea României Junior“. Mă înţeleg foarte bine cu el, parcă e tatăl meu.

Cu membrii juriului cum te-ai înţeles?

Bine! Ei au multe probleme pe cap. Trebuie să aleagă cele mai importante voci. E cel mai frumos proiect în care puteam să întru vreodată în viaţa asta. Sunt în mijlocul copiiilor. Mă întrebau oamenii: „Cum ai ajuns tu acolo?“. Şi eu le ziceam că nu am ajuns uşor. Au fost probe pe care a trebuit să le dau înainte şi am concurat cu foarte multe vedete. Au fost multe vedete, dar nu le enumăr. Dar dintre ele eu am fost cel ales de către cei care au pornit emisiunea. 

image

Robert a participat la „Jocuri de celebritate“ FOTO Pro TV 

Cum a fos prima dată când ai făcut o scamatorie pe o scenă?

A fost greu, dar m-am acomodat. Mi se potriveşte meseria aceasta ca o mânuşă. Bine, înainte făceam şi spectacole ca actor la Ministerul de Interne. Spuneam poezii, jucam în piese de teatru, aşa mi-a venit uşor. Sunt un băiat simplu de la ţară. Din Dragomireşti-Vale până la Ministerul de Interne făceam 45 de minute, poate şi o oră. De când mă urcam în maşină şi până ajungeam spuneam numai poezii. O oră de poezii. Am dat şi la teatru. Am făcut Şcoala Populară de Artă, secţiunea Actorie. Am făctut Spiru Haret, cu Maia Morgenstern şi, prima dată, cu Virgil Ogăşanu. Sunt actor, dar nu am terminat actoria.

Faci şi stand-up?

Nu fac stand-up comedy, ci improvizaţie, în trupa lui Bobonete. Alături Celentano, Adrian Văncică. Ştii poezia pe care a spus-o în „Las Fierbinţi“? E superbă! Am plâns când am auzit-o. Am fost de curând în Belgia. Am întâlnit oameni, români plecaţi, care mi-au spus că o ascultă zilnic şi plâng. 

image

Magicianul Robert Tudor l-a lăsat mască pe Celentano FOTO Pro TV 

Când ai decis să faci magie ce au zis părinţii tăi?

Eu sunt singurul din familie care a făcut facultatea. De profesie sunt inginer agronom. Am terminat Management şi Inginerie Economică în Alimentaţia Publică şi Agroturism. Am făcut şase ani de zile. După care am făcut şi Marketing, la Spiru Haret, trei ani de zile.

Eşti amuzant şi degajat. De-asta crezi că te plac oamenii?

Nu ştiu, nu mă privesc mereu în oglindă. Câteodată mai sunt şi criticul meu. Dar mi se zice că sunt, la Pro TV, „omul cu minutul de aur“. Am fost şi Bobonete în emisiune, la „Jocuri de celebritate“. Am pierdut. Am stat supărat două zile, dar nu mai contează. Ideea e că se uită foarte mulţi oameni. Probabil pentru că am gura strâmbă.

Viaţa la Dragomireşti-Vale, cu Pisoiu la bar 

Cum era viaţa ta la Dragomireşti-Vale înainte să fii magician?

Simplă, normală, ca a oricărui om. Jucam fotbal în curtea şcolii cu prietenii. Mergeam cu Pisoiu la bar (Râde), jucam poker, rummy.

Cât îţi ia să înveţi un nou număr de magie?

Îmi ia ceva timp. Şi îmi acord timp pentru a exersa. Cel mai mult exersez pe oameni.

Ai primit vreodată vreo critică?

Da, cum să nu! Şi înjurături primesc! E dreptul fiecăruia comenteze. Unii sunt frustraţi, neînplinirile lor se bat cap în cap cu succesul meu şi de-asta se enervează. Îmi place să fiu înconjurat de oameni frumoşi.

„Call baby!“, o parte din poveste 

Cum a luat naştere celebra frază „Call baby!“?

Eram în maşină cu Bobonete şi cu Cătălin Neamţu. Mergeam la un spectacol de improvizaţie la Piteşti. Le-am zis să facem un filmuleţ, cum ar fi să vorbeşti cu maşina. Primele dăţi am făcut filmuleţul de trei şi patru minute. Atât de mult am râs.  Pe urmă am zis că pentru internet trebuie să fie de maxim două minute. Şi a ieşit un clip de două minute.

Ce ai înţeles din părerile celor care au văzut filmuleţul?

Oamenii m-au văzut şi au zis „Aoleu! Uite-l şi pe ţăranul ăsta ce maşină are“, „Cum o fi ajuns ţăranul ăsta să aibă aşa maşină? Prost e, mă“. Exact aşa spuneau. Şi părinţii au reacţionat. „Cine lasă copiii cu astfel de maşini de lux?“.  

După care ai apărut la TV.

Da, păi toate au fost gândite. M-a recunoscut lumea, „Uite-l pe băiatul cu Call baby! E la Românii au talent!“. Am făcut numere de magie pe comedie, să se asocieze imaginile, apoi, ca în America, le-am dat oamenilor ceva la care nu se aşteptau. A venit, pe urmă, numărul de magie din semifinala „Românii au talent“, iar în finală nu m-a mai interesat.

Unde îţi mai duci show-urile?

La anul vreau să mă duc la Magic Castle, în Los Angeles. Aici se strâng cei mai buni magicieni din lume şi fac magie, asta unu la mână. Doi la mână, am avut noroc, pentru că m-au contactat de acolo şi mi-au zis că primesc sute de mesaje de la magicieni din întreaga lume care vor să vină şi să facă trucuri acolo. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite