Colin Firth refuză să mai lucreze cu Woody Allen, după ce regizorul a fost acuzat că şi-a molestat fiica adoptivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul american Colin Firth a declarat că nu va mai lucra niciodată cu Woody Allen, după ce regizorul a fost acuzat de molestare sexuală, de către fiica sa adoptivă.

Colin Firth (57 de ani) a declarat pentru The Guardian că nu va mai lucra niciodată cu Woody Allen, după ce regizorul a fost acuzat chiar de către fiica sa adoptivă, Dylan Farrow (32 de ani), că a molestat-o sexual în copilărie. 

Colin Firth a jucat în filmul lui Woody Allen „Magic in the Moonlight“ în 2013, înainte cu un an ca Farrow să publice o scrisoare deschisă în care descria modul în care tatăl ei adoptiv o atingea într-un mod neadecvat pe când era micuţă şi cum a abuzat-o sexual la vârsta de şapte ani. 

„Nu voi mai lucra cu el niciodată“, a declarat actorul, chiar în ziua în care Dylan Farrow a acordat în premieră un interviu televizat pentru CBS, în care declara că se simte furioasă după mulţi ani în care a fost ignorată, iar acuzaţia lansată de ea a fost văzută drept falsă.

Fiica adoptivă a cunoscutului regizor l-a acuzat de mai multe ori pe Woody Allen (82 de ani) că a molestat-o pe când avea şapte ani, învinuire pe care cineastul a negat-o întotdeauna, scrie News.ro.

Farrow a răspuns şi la întrebarea cu privire la motivul pentru care a considerat că acum este momentul potrivit pentru a acorda un interviu unei televiziuni, după mai mulţi ani în care a susţinut că Woody Allen a abuzat-o. 

„Tot ce pot face este să îmi spun adevărul şi să îmi exprim speranţa. Sper că cineva mă va crede, nu doar că va auzi ce am de spus“, a afirmat ea.

Regizorul nu a fost niciodată condamnat şi a negat întotdeauna această acuzaţie, despre care a spus că a fost fabricată de fosta lui parteneră, Mia Farrow.

Jurnalistul Ronan Farrow, fiul regizorului american Woody Allen, a vorbit în 2016 despre cum presa încearcă să acopere acuzaţiile de hărţuire sexuală ale surorii sale, Dylan Farrow, îndreptate spre tatăl adoptiv, Woody Allen, pe seama unor interese ascunse şi sub presiunea echipei care se ocupă de imaginea regizorului.

Într-un editorial publicat de „The Hollywood Reporter“, fiul regizorului şi-a exprimat nemulţumirile legate de atitudinea presei şi a actorilor, care refuză să abordeze subiectele incomode din jurul oamenilor influenţi, precum Woody Allen. Totodată, jurnalistul susţine că mass-media are responsabilitatea de a face public orice caz de acest gen, pentru a încuraja victimele abuzurilor sexuale să iasă în faţă să vorbească. 

Ronan Farrow îşi aminteşte că, lucând în mass-media la acea vreme, întreaga maşinărie de PR a regizorului a fost pusă în acţiune printr-o campanie puternică de spălare a imaginii negative. Farrow povesteşte că, în fiecare zi, colegii de breaslă îi redirecţionau e-mailurile primite de la o puternică agenţie de PR, care se ocupa de imaginea lui Woody Allen, în care erau prezentate declaraţiile unor psihoterapeuţi, avocaţi şi prieteni de-ai regizorului, prin care se dorea etichetarea fetei drept o nebună dirijată şi răzbunătoare. În jocul acestei campanii de imagine au intrat publicaţii importante care aveau înţelegeri cu firma de PR, întrucât se temeau că dacă nu prezentau faptele aşa cum le erau dictate, vor pierde contractul cu alte celebrităţi, precum Will Smith şi Meryl Streep.

Colin Firth nu este singurul actor care a declarat că nu va mai lucra cu renumitul regizor. În urma recentelor acuzaţii făcute de fiica adoptivă a lui Allen, mai multe personalităţi de la Hollywood şi-au exprimat regretul cu privire la colaborările avute cu regizorul hollywoodian.

Ellen Page, Mira Sorvino, Rachel Brosnahan, Greta Gerwig, Rebecca Hall şi Timothée Chalamet se află printre cei care şi-au exprimat regretul faţă de suferinţele îndurate de tânără. 

image


Woody Allen FOTO Guliver/Getty Images

Woody Allen, născut pe 1 decembrie 1935, la New York, este regizor, scenarist şi actor. A debutat ca regizor cu „What's Up, Tiger Lily?”, în 1966, iar printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără „Annie Hall” (1977), „Manhattan” (1979), „Another Woman” (1988), „Match Point” (2005), „Vicky Cristina Barcelona” (2008), „Midnight in Paris” (2011) şi „Blue Jasmine” (2013).

Cinastul a fost recompensat cu trei premii Oscar pentru cel mai bun scenariu original - în 2012, pentru ”Midnight in Paris”, în 1987, pentru ”Hannah and Her Sisters”, şi în 1978, pentru ”Annie Hall”, şi unul pentru regie, în 1978, pentru ”Annie Hall”. Din palmaresul său mai fac parte, între altele, trei trofeee Globul de Aur şi şapte premii BAFTA.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite