Erasmus+ va avea un buget de peste 54 milioane de Euro în 2015
0România are alocat, în anul 2015, un buget de peste 54 de milioane de euro pentru programul Erasmus+ - programul Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport, prin care sunt finanţate proiecte de mobilitate, proiecte de parteneriat strategic şi întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret.
Din acest buget, peste 42 de milioane de euro sunt pentru proiecte de mobilitate, peste 11 milioane, pentru proiecte de parteneriat strategic şi peste 256.000 de euro sunt pentru întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret.
Termenele limită la care se vor depune proiecte, în anul 2015 sunt 4 februarie, 30 aprilie şi 1 octombrie pentru proiecte în domeniul tineretului, respectiv 4 martie şi 31 martie pentru proiecte în domeniile educaţie şcolară, formare profesională, învăţământ superior şi educaţia adulţilor.
Proiectele se depun online la termenul limită, până la ora 13.00, ora României, potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), instituţie care gestionează programul Erasmus+ în România.
În anul 2014 în România au fost depuse 2210 cereri de finanţare, dintre care au fost finanţate 685. Prin proiectele de mobilitate finanţate aproximativ 6000 de studenţi şi peste 3000 de elevi au oportunitatea de a studia sau a se pregăti profesional într-o altă ţară. Aproape 4000 de profesori şi peste 7000 de tineri şi lucrători de tineret participă în proiecte internaţionale. Bugetul total alocat proiectelor finanţate în anul 2014 a fost de peste 51 de milioane de euro.
Ce este Erasmus+
Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport implementat în perioada 2014-2020. Programul are ca scop stimularea dezvoltării competenţelor şi a capacităţii de inserţie profesională şi sprijinirea modernizării sistemelor de învăţământ, de formare profesională şi pentru tineret. Erasmus+ va beneficia de un buget total de 14,7 miliarde de Euro.
Peste 4 milioane de persoane vor beneficia de sprijin pentru a studia, pentru a urma cursuri de formare profesională, pentru a munci sau pentru a desfăşura activităţi de voluntariat în străinătate, printre acestea numărându-se 2 milioane de studenţi din învăţământul superior, 650 000 de ucenici şi de elevi din învăţământul profesional, precum şi peste 500 000 de tineri implicaţi în programe de schimburi de tineri sau de voluntariat în străinătate.