ADMITERE LICEU 2013 Marţi a fost ultima zi de completare a fişelor de înscriere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii şi părinţii au mai putut completa, în decursul zilei de marţi, fişele de înscriere la liceu, unde au trecut în tabele codurile specializărilor din liceele dorite.

Conform calendarului admiterii la liceu anul acesta, până pe 10 iulie se mai pot verifica fişele editate de calculator şi corectarea greşelilor în baza de date, urmând ca repartizarea computerizată să aibă loc pe 16 iulie, iar listere cu repartizaţii să fie afişate la avizierele şcolilor pe 17 iulie.

Completarea corectă a opţiunilor pe fişa de înscriere la liceu a elevilor care au trecut cu bine de Evaluarea Naţională 2013 este esenţială pentru ca aceştia să ajungă să înveţe la instituţia dorită.

Profesoara Nicoleta Beliciu, dirigintă şi profesoară la Şcoala nr. 193 din Capitală, în cadrul unei lecţii video adevarul.ro, că ”trebuie să fie foarte atenţi atunci când completează fişele de înscriere şi în special codurile specializărilor din liceele dorite, pentru că este vorba de viitorul copiilor pe următorii patru ani, cel puţin”.

Beliciu susţine că, dacă prima parte din fişă revine şcolii, care va trece toate informaţiile despre elev (date personale, medii Capacitate 2013, medii gimnaziu etc), a doua parte, cu cele câteva sute de căsuţe aferente codurilor liceelor, revine integral părinţilor.

ADMITERE LICEU 2013 Cum se completează corect fişa de înscriere la liceu

 Părinţii trebuie să treacă liceele pe orizontală, în ordinea preferinţelor, însă ar trebui să se uite mai întâi la nota finală de admitere a copilului (media aritmetică dintre nota de la Evaluarea Naţională şi media anilor de şcoală din gimnaziu) şi apoi la ultima medie de intrare la liceele vizate.

Un alt element important de care trebuie să ţină cont este ierarhia pe Bucureşti/pe judeţ a mediilor elevilor de clasa a VIII-a, ce va fi publicată pe 4 iulie pe admitere.edu.ro, care va arăta ce concurenţă va fi anul acesta la liceele bune şi foarte bune.

De asemenea, un factor important îl reprezintă însă şi distanţa de acasă până la liceu, susţine Beliciu, o problemă cel puţin în cazul oraşelor mari, cum e Capitala.Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor.

Astfel, Ministerul Educaţiei îi sfătuieşte pe elevi ca pe primele locuri să scrie codurile liceelor unde îşi doresc cel mai mult să intre, în continuare se treacă opţiunile de liceu unde le-ar plăcea să intre şi să încheie cu ultimele opţiuni, să fie siguri că intru la un liceu.

„Primele casete cu datele personale şi notele obţinute la examen sunt completate de către secretariate, dar opţiunile sunt trecute de către elevi şi părinţi. Le recomand acestora să fie foarte atenţi atunci când completează opţiunile, deoarece codurile se scriu în căsuţe pe orizontală, nu pe verticală şi se poate greşi din neatenţie“, a explicat profesoara Ioana Nicolae, diriginte la o clasă de a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu“ din Capitală.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite