A început a treia ediţie a proiectului „Ora de educaţie rutieră”

A început a treia ediţie a proiectului „Ora de educaţie rutieră”

Ora de educaţie rutieră FOTO Ana Neacsa

10.000 de elevi de clasa a III-a din Bucureşti vor face, în perioada 20 martie - 14 aprilie, „Ora de educaţie rutieră”, susţinută de studenţi la Psihologie, un agent de poliţie şi învăţătorul clasei. 81% dintre copii ştiu ce înseamnă pieton, dar 35% nu ştiu cum arată un poliţist.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul „Ora de educaţie rutieră” a revenit luni în şcolile bucureştene pentru a trei ediţie. Astfel, în perioada 20 martie-14 aprilie, 300 învăţători, 50 studenţi şi 30 poliţişti locali vor prezenta în faţa a 10.000 elevi de clasa a III-a din 60 de şcoli din Bucureşti importanţa respectării regulilor de circulaţie rutieră.

„Proiectul îşi propune să promoveze importanţa respectării regulilor de circulaţie rutieră şi de asemenea să tragă un semnal de alarmă cu privire la consecinţele nerespectării acestora în proximitatea şcolilor”, informează organizatorii.

Potrivit acestora, „Ora de educaţie rutieră” durează 50 de minute şi va fi susţinută de către echipe formate din 3 studenţi ai Facultăţii de Psihologie, împreună cu un agent de poliţie, plus învăţătorul clasei.

81% dintr copiii de clasa a III-a cunosc semnificaţia termenului de “pieton” 

Potrivit unui studiu realizat de către Asociaţia “Împreună Pas cu Pas”, în 2015, cu 3.000 copiii de clasa a III-a, 81,6% dintre aceştia cunosc semnificaţia termenului de “pieton”, 70% ştiu care sunt cele două culori pentru semaforul destinat pietonilor, însă peste 37% nu ştiu când trebuie să se adreseze organelor de poliţie, iar 35% nu ştiu cum pot recunoaşte un poliţist.

citeste totul despre: