Ponta: Măsura reducerii TVA la pâine a fost una de succes şi cu siguranţă o vom menţine şi pe viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsura reducerii TVA la pâine de la 24% la 9% a fost una de succes şi va fi menţinută şi în viitor, a arătat premierul Victor Ponta, într-o postare pe o reţea socială, adăugând că Guvernul are în vedere scăderea TVA şi pentru alte categorii de produse alimentare.

am adoptat scăderea TVA la produsele de panificaţie, iar această măsura s-a dovedit a fi una foarte bună, cu un impact pozitiv pentru oameni, pentru mediul economic şi pentru combaterea evaziunii! Cu siguranţă nu vom renunţa la această măsură – dimpotrivă, pentru viitor avem în vedere aplicarea TVA diferenţiat şi pentru alte categorii de produse alimentare“, se arată în postarea premierului pe Facebook.

Guvernul a decis să reducă TVA la pâine, făină şi grău de la 24% la 9%, începând cu 1 septembrie 2013, pentru a combate evaziunea fiscal din sector. De asemenea, guvernanţii anunţau că un alt efect al reducerii TVA va fi reducerea preţului la pâine.  

În luna aprilie, Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor, declara că decizia de a reduce TVA şi la alte alimente va fi luată după colectarea datelor privind efectele reducerii TVA la pâine de la 24% la 9%.

„Prima problemă care trebuie rezolvată nu e spaţiul fiscal. Răspunsul trebuie să fie la întrebarea cât de eficientă a fost reducerea TVA la pâine. Trebuie să avem mai multe date despre colectare, despre câte firme au apărut la suprafaţă. Dacă avem şase luni şi un an, putem să vedem dacă a fost o măsură bună. Dacă a fost bună, extindem“, declara Petrescu.


Mai puteţi citi:

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite