Pentru ce a venit FMI în România. Manolescu, MFP: „Delegaţia va discuta reorganizarea Direcţiei Generale Mari Contribuabili din ANAF“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Misiunea de asistenţă tehnică a Fondului Monetar Internaţional (FMI), care a ajuns miercuri la Bucureşti, pentru o perioadă de două săptămâni, vizează discuţii cu ANAF pentru reorganizarea Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, a declarat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Dan Manolescu.

Oficialul, prezent la o dezbatere pe tema Codului Fiscal la BNR, a precizat că misiunea are o componenţă restrânsă, de una sau două persoane.

Mari contribuabili, mari reorganizări

Membrii misiunii vor analiza împreună cu experţii Fiscului modalităţile de reorganizare pe segmentul marilor contribuabili, fără a avea legătură cu programul de restructurare şi reorganizare a ANAF, derulat împreună cu Banca Mondială.

Surse din piaţă, citate de Mediafax, au declarat anterior că membrii FMI urmează să se întâlnească cu reprezentanţi ai ANAF, atingând subiectul recuperării datoriilor de la companiile de stat.

Fiscul a anunţat marţi că a instituit poprire pe conturile TVR şi ale RATB şi că urmează astfel de acţiuni în cazul tuturor marilor contribuabili care înregistrează datorii la bugetul de stat.

TVR avea la finele anului trecut datorii totale de 700 milioane lei, dintre care 440 milioane de lei la bugetul de stat. RATB a anunţat că datoriile regiei sunt de peste 272 de milioane de lei, iar debitul calculat de ANAF a fost contestat în instanţă, fiind în faza de recurs.

Creşte recuperarea obligaţiilor suplimentare de plată

Totodată, ANAF a anunţat, miercuri, că organele de inspecţie fiscală au stabilit în primul semestru obligaţii fiscale suplimentare de plată (principale şi accesorii) în valoare totală de 10,22 miliarde de lei, de peste două ori mai mari decât în prima jumătate a anului trecut.

Valoarea prejudiciilor aferente sesizărilor penale transmise instituţiilor competente ale statului în vederea continuării cercetărilor a fost de aproape 6 miliarde de lei, în creştere cu 44%, diminuarea pierderii fiscale s-a plasat la 1,36 miliarde de lei, în urcare cu 116%, iar măsurile asigurătorii instituite au însumat 3,02 miliarde de lei, în creştere cu 72%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite