O companie a lansat un instrument interactiv pentru consultarea legislaţiei privind Registrul de Transparenţă
0Firma de avocatură Dentons a lansat un nou instrument interactiv ce le permite utilizatorilor să caute şi să compare legislaţia cu privire la Registrul de Transparenţă din diferite state UE. În prezent, acesta acoperă 13 state europene unde firma are şi birouri, însă urmează să fie adăugate şi alte jurisdicţii.
„Conform celei de-a patra directive UE privind combaterea spălării banilor, statele membre sunt obligate să ţină un registru centralizat care să cuprindă informaţii privind beneficiarii efectivi ai entităţilor înregistrate pe teritoriul lor”, explică Daren Allen, partener în cadrul echipei de litigii din Londra.
„Acest instrument permite companiilor să înţeleagă cerinţele privitoare la Registrul de Transparenţă din fiecare stat UE, pentru a putea acţiona în conformitate”, adaugă el.
Instrumentul poate fi utilizat gratuit şi este disponibil la adresa www.transparencyregisterlaws.com. Acesta furnizează informaţii de ansamblu privind stadiul de implementare a Registrului de Transparenţă şi defineşte în mod clar cerinţele ce trebuie respectate şi procesul de înregistrare. Instrumentul face trimitere prin link la registrele fiecărui stat, precum şi informaţii privind accesul şi sancţiunile prevăzute. Utilizatorii pot compara şi diferenţia legislaţii din până la trei state în acelaşi timp.
Rainer Markfort, partener în practica de Corporate din Berlin şi coordonator al grupului de Compliance în cadrul Dentons Europe a comentat: „Impulsul pentru crearea acestui instrument a venit de la clienţii noştri, care s-au confruntat cu exigenţe diferite în diverse jurisdicţii din UE şi care au fost frustraţi de faptul că aceste informaţii nu se găseau într-un singur loc. Am consolidat astfel cunoştinţele noastre şi am pus laolaltă informaţiile relevante pe o singură platformă, spre a fi folosită în beneficiul clienţilor noştri”.
Acest instrument este util tuturor companiilor şi caselor de investiţii care operează sau investesc activ în spaţiul UE. Reprezintă o resursă valoroasă şi pentru exerciţiul de verificare prealabilă privind partenerii de business şi pentru respectarea cerinţelor specifice privind combaterea spălării de bani.