Daea nu renunţă la lupta cu cormoranii: Vreţi să alegem între cormorani şi români?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
daea bruxelles

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, va merge curând la Comisia Europeană cu un program care să fie autorizat şi să poată fi luate măsurile necesare în ceea ce priveşte cormoranii, argumentând că aceştia mănâncă 30.000 de tone de peşte, motiv pentru care producţia României este de numai 12.000 de tone.

"Vreţi să alegem între cormorani şi români? Eu aleg românul", a spus ministrul ji seară, la Digi24. "Am stabilit o întâlnire cu reprezentanţii de la CE pentru un program pe care să îl autorizăm împreună. Reducem efectivele prin metode cunoscute şi aplicate de alte ţări. Dvs vreţi să alegem între cormorani şi români? Eu aleg românii, românul are prioritate. Aici nu e de ales între cormorani care îmi place mie cum zboară şi avem ONG-uri care cântăresc imaginar ce înseamnă acest domeniu.

Eu sunt ministerul hranei, răspund de hrana în România. Nu îmi permit să las de trei ori cantitatea de peşte să o mănânce cormoranii şi noi să ne facem că nu vedem", a declarat Petre Daea, care şi-a susţinut punctul de vedere cu datele unui raport european, care atrăgea atenţia că "problema Europei sunt 300.000 de tone de peşte care pierd din cauza acestei păsări, duşmanul nr. 1".

Ministrul Agriculturii a afirmat că producţia de peşte a României este de numai 12.000 de tone, deoarece cormoranii mănâncă 30.000 de tone, iar numărul acestor păsări în ţara noastră este de 100.000.

"O să vedeţi un raport (al Parlamentului European n.r.), o rezoluţie în Parlament cu 23 de voturi pentru, trei împotrivă şi o abţinere, care spune că problema Europei sunt 300.000 de tone de peşte care se pierd din cauza acestei păsări care n-are duşman, care e duşmanul numărul unu al pisciculturii. Sunt foarte mulţi cormorani, atât de mulţi că nu se feresc de oameni. La nivelul Uniunii Europene, prin recensământ, sunt între 1,7-1,8 milioane exemplare. În România sunt 100.000. Producţia de peşte este de 12.000 de tone. Ei mănâncă în jur de 30.000 de mii de tone. Se pot produce 55.000 de tone...", a explicat Petre Daea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite