Articol publicitar

Atenţie, era mobilităţii electrice a început!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Nimeni nu poate nega faptul că secolul al XX-lea a fost o epocă marcată de apariţia unor invenţii revoluţionare. Cu toate acestea, se anticipează că secolul al XXI-lea va fi o epocă caracterizată de evoluţia inteligentă a acestor invenţii.

Dominaţia automobilelor echipate cu motoare cu combustie internă va face treptat loc mobilităţii electrice. Potrivit unui studiu realizat de Boston Consulting Group până în 2030, producţia de autovehicule electrice ar putea depăşi producţia maşinilor alimentate de motoarele cu combustie internă. În acelaşi timp, analiştii Bloomberg New Energy Finance estimează că până în 2030 costul de a realiza o maşină electrică va fi mai mic decât cel al unei maşini propulsate cu combustie internă. În mai puţin de 15 ani maşina electrică va deveni dominantă, dar şi cel mai ieftin tip de autoturism. Cu doar 13 ani în urmă, vânzările de maşini electrice se aflau sub nivelul a câtorva sute la nivel global.

În prezent, principala problemă asociată cu autovehiculele electrice este preţul ridicat pe care consumatorii trebuie să-l plătească pentru a achiziţiona aceste maşini, generat de costul ridicat pentru fabricarea bateriilor. Este de aşteptat ca această problemă să fie eliminată în curând, deoarece costul bateriilor litiu-ion a scăzut deja cu 73% faţă de nivelul din 2010 şi va continua să scadă. Densitatea energetică a bateriilor creşte, de asemenea, cu 5-7% în fiecare an. Ţări, precum Germania, au făcut deja investiţii majore în domeniul cercetării şi dezvoltării de noi tipuri de baterii care vor creşte autonomia maşinilor electrice, precum şi accesibilitatea acestora pentru publicul larg.

În ceea ce priveşte dezvoltarea unei reţele de încărcare pentru autovehiculele electrice, Uniunea Europeană a stabilit un nou set de reguli şi reglementări care impun statelor membre să promoveze utilizarea tehnologiilor curate, cum ar fi electricitatea sau hidrogenul.

La rândul ei, compania Enel a decis dintr-o etapă foarte timpurie să investească în viitorul mobilităţii electrice. Fapt confirmat şi de către Georgios Stassis, Country Manager Enel România, care anunţă că compania pe care o reprezintă a iniţiat în Italia, ţară-mamă, un plan pe o perioadă de cinci ani pentru instalarea a 14.000 de staţii de încărcare a maşinilor electrice până în 2022, cu o investiţie totală de până la 300 milioane euro. „În România, ne pregătim să punem în aplicare un plan ambiţios pe care îl vom anunţa în curând. După cum devine din ce în ce mai clar, o revoluţie este pe cale să aibă loc. Acesta este un semn concret al viziunii şi orientării companiei spre producţia şi utilizarea energiei sustenabile pentru a răspunde nevoilor a milioane de cetăţeni. Acest lucru demonstrează angajamentul companiei pentru încurajarea utilizării mijloacelor de transport curate şi prietenoase cu mediul, prin intermediul energiei electrice”, a adăugat acelaşi Georgios Stassis (foto).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite