ASF: Asigurătorii nu au depăşit tarifele RCA maximale

ASF: Asigurătorii nu au depăşit tarifele RCA maximale

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat că a monitorizat modul în care societăţile de asigurare au respectat implementarea tarifelor de primă maximale, analizând peste 3 milioane de poliţe RCA, emise în intervalul 17 noiembrie 2016 – 18 mai 2017, de către cele 9 societăţi autorizate să practice RCA.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Ca urmare a prerogativelor acordate de lege, ASF supraveghează prudenţial, cu deosebită atenţie, atât piaţa asigurărilor, piaţa de capital, cât şi piaţa pensiilor private, fără a tolera derapaje de la normalitate", a declarat Preşedintele ASF, domnul Leonardo Badea.
 
ASF a analizat şi a monitorizat un număr de peste 3 milioane de poliţe auto obligatorii, emise în intervalul 17 noiembrie 2016 – 18 mai 2017, pe diferite perioade de timp de către cele 9 societăţi autorizate să practice RCA. 
 
În urma analizării datelor raportate a rezultat faptul că asigurătorii au respectat prevederile legale în ceea ce priveşte tarifele de primă maximale, neexistând situaţii în care acestea să fi fost depăşite.
 
„Analiza elaborată de ASF a evidenţiat câteva aspecte importante care trebuie menţionate: piaţa dă semne de maturizare, inclusiv prin adoptarea de strategii de vânzare pe termen lung în care drepturile şi interesele asiguratului român trebuie respectate, fără niciun fel de abatere. Dezechilibrele şi practicile din trecut nu-şi mai au locul în prezent”, a declarat Vicepreşedintele ASF, domnul Cornel Coca Constantinescu, precizând că ASF va continua să monitorizeze piaţa de asigurări şi va aplica toate prevederile legale în interesul asiguraţilor şi al stabilităţii pieţei, prin adoptarea de măsuri prudenţiale şi proactive ce se impun.
 
citeste totul despre: