Ingineri, bucătari şi ospătari, la munca câmpului în Marea Britanie. Guvernul de la Londra încearcă să-i înlocuiască astfel pe migranţi
0Ingineri, bucătari şi ospătari au ajuns la munca câmpului în Marea Britanie, după ce Guvernul de la Londra nu a găsit altă soluţie de a-i înlocui pe migranţi care prestau astfel de servicii.
Guvernul de la Londra a găsit o soluţie pentru a-i ajuta pe agricultori: localnicii care au rămas fără loc de muncă sau sunt în şomaj tehnic au posibilitatea de a participa la muncile agricole.
„Guvernul britanic vă vrea: să tăiaţi salata din câmp, alegeţi fructe de pădure din tufişuri şi să încărcaţi cutii de produse proaspete în depozite frigorifice”, scrie CNN.
Ministrul britanic al Mediului, George Eustice, a declarat că într-un an normal aproximativ 30.000 de persoane din Uniunea Europeană ajung în Marea Britanie pentru activităţi agricole sezoniere.
"Estimăm că probabil doar aproximativ o treime din forţa de muncă migrantă care ar veni în mod normal în Marea Britanie este aici", a declarat George Eustice într-o conferinţă de presă, precizând că Guvernul ar colabora cu fermele pentru a „încuraja acele milioane de muncitori să ia în considerare ocuparea unui al doilea loc de muncă, contribuind la recolta în iunie”
"Cu şantierele închise, mulţi clienţi s-au reorientat, iar noi am rămas fără locuri de muncă", a declarat Daniel Martin, un inginer britanic în vârstă de 32 de ani. În prezent, el s-a angajat la una dintre numeroasele ferme din UK. "Mi-am dorit să fiu activ, să mă implic, mi-am dorit o activitate care să mă scoată din casă altfel aş fi rămas pe canapea toată vara. Îmi place să petrec cât mai mult timp în aer liber".
"M-am săturat să stau în casă fără să câştig niciun ban", povesteşte şi Sally Penfold, în vârstă de 45 de ani. Femeia a lucrat într-un restaurant din Hastings însă, în urma măsurilor luate de guvern şi-a pierdut locul de muncă. "Mi-am dorit să ies, să lucrez. Cred că asigurarea hranei pentru poporul britanic este chiar o ativitate onorabilă".
Sally a auzit apelul Executivului la un radio local, în timp ce-şi vizita o prietenă şi a decis că munca agricolă este mai benefică decât izolarea în casă săptămâni în şir.
Şi Thomas Tanswell, în vârstă de 32 de ani, şi-a pierdut locul de muncă în urma pandemiei. Bărbatul lucra ca bucătar într-un restaurant.
"Am decis că trebuie să redevin activ. Această activitate mi se potriveşte ca o mănuşă aşa că probabil o să fac asta pe termen lung, să fiu sincer. Este un loc foarte drăguţ, iar atmosfera este plăcută", spune britanicul.
„Există un interes uriaş din partea oamenilor care vor să facă asta. Avem nevoie de zeci de mii de oameni pentru astfel de activităţi”, a mai ad[ugat ministrul britanic al Mediului.