Tarom are un nou Consiliu de Administraţie. Managerul privat Christian Heinzmann este unul dintre administratori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de stat Tarom a numit un nou Consiliu de Administraţie din care fac parte Christian Heinzmann, CEO-ul operatorului aerian, Valentin Iordache, director de comunicare al companiei Aeroporturi Bucureşti, şi Marcel Boloş, fost şef al AM POST. Ceilalţi administratori sunt Dan Aurel Măchiţă, Dragoş Andrei, Tiberiu Ţiclea şi Radu Francis Florescu.

Măchiţă este consilier în cadrul Ministerului Transporturilor, Andrei este consilier de stat al premierului, Ţiclea este avocat, iar Radu Francis Florescu a fost CEO al Saatchi&Saatchi şi membru în Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea.

Noua componenţă a Consilului de Administraţie Tarom a fost aprobată luni de AGA. Procesul de selecţie s-a desfăşurat în conformitate cu dispoziţiile OUG 109/ 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Administratorii Tarom, aflaţi în funcţie în postura de interimari, şi-au dat demisia la începutul lunii martie, după ce Ministerul Transporturilor, proprietarul companiei, a stabilit componenţa viitorului Consiliu de Administraţie, a declarat pentru Mediafax directorul general al operatorului aerian, Christian Heinzmann.

Consiliul de Administraţie al Tarom a fost condus, din mai 2014, de fostul şef al Direcţiei de privatizare din Departamentul pentru Energie Gabriel Dumitraşcu. Ceilalţi administratori au fost Dante Stein, Toma-Dorin Cîmpeanu, Dan Andrei şi Anişoara Cornilă.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, declara la 10 martie că Tarom este singura companie cu probleme mari din subordinea instituţiei pe care o conduce şi că este pregătit să caute „cu disperare“ oameni capabili să pună în practică un program de restructurare a operatorului aerian.

„La Tarom avem o problemă. Nu vă ascund, pentru că până la urmă nu are sens de ascuns nimic, săptămâna aceasta ar trebui să facem AGA şi CA. Am discutat până acum cu cei propuşi pe 109 (OUG 109/ 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, n.r.) pentru membri ai Consiliului de Administraţie şi cei care ar putea fi potenţiali preşedinţi ai Consiliilor de Administraţie. Primii trei propuşi, toţi m-au refuzat. Azi am avut discuţii cu ultimul“, a afirmat Rus.

Ministrul Transporturilor afirma la finele lunii noiembrie că Tarom a raportat rezultate pozitive în 2014, dar nu beneficiază de „cel mai fericit“ management, o parte din sindicate „sunt în contrasens“ şi va fi necesară restructurarea companiei.

Operatorul aerian de stat a în¬cheiat anul trecut cu pierderi de 119 milioane de lei, în scădere cu 8% faţă de 2013, iar pentru 2015 estimează un rezultat negativ de 8 milioane de lei, potrivit informaţiilor transmise către ZF de Ministerul Transporturilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite