Marian Pârvu, şeful platformei petrochimice Bradu de la Piteşti, a fost numit director general al Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cadrul întâlnirii au fost abordate teme privind acordarea până în 30 noiembrie a drepturilor salariale restante pentru angajaţii menţinuţi în activitate şi a drepturilor salariale şi plăţilor compensatorii, conform contractului colectiv de muncă, pentru persoanele disponibilizate din combinat
În cadrul întâlnirii au fost abordate teme privind acordarea până în 30 noiembrie a drepturilor salariale restante pentru angajaţii menţinuţi în activitate şi a drepturilor salariale şi plăţilor compensatorii, conform contractului colectiv de muncă, pentru persoanele disponibilizate din combinat

Noul director general al Oltchim Râmnicu Vâlcea este Marian Pârvu, şeful platformei petrochimice Bradu de la Piteşti, secţie a combinatului, decizia luându-se în cadrul unei întâlniri la Ministerul Economiei.

Potrivit liderul Sindicatului Victoria, Corneliu Cernev, miercuri, la sediul Ministerului Economiei, a avut loc o discuţie la care au participat parlamentari vâlceni, prefectul Mircea Nadolu, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, administratorii judiciari şi şefii sindicatelor, precum şi ministrul Andrei Gerea.

„A fost o întâlnire utilă, au fost discuţii utile în care ministrul Andrei Gerea a promis că în două săptămâni va veni la Râmnicu Vâlcea, iar în acest interval de timp se va realiza un tablou complet al creditorilor, iar ulterior se va înfiinţa societatea Oltchim II. Azi (n.r. - miercuri) s-a decis ca directorul general al Oltchim să fie inginerul Marian Pârvu, cel care a condus până în prezent platforma petrochimică Bradu de la Piteşti, acesta înlocuindu-l pe Mihai Tălpăşan, care este acum adjunct. A fost o întâlnire utilă“, a declarat Corneliu Cernev, potrivit Mediafax.

În cadrul întâlnirii au fost abordate teme privind acordarea până în 30 noiembrie a drepturilor salariale restante pentru angajaţii menţinuţi în activitate şi a drepturilor salariale şi plăţilor compensatorii, conform contractului colectiv de muncă, pentru persoanele disponibilizate din combinat şi preluarea personalului care asigură serviciile de mentenanţă de la societatea Mentchim, unitate externalizată, cu capital integral al Oltchim.

De asemenea, s-a discutat despre reducerea cheltuielilor neeconomice prin diminuarea numărului de directori de la 21 la maximum 8 şi a excesului de servicii puse la dispoziţia acestora, respectiv autoturisme, oficii de secretariat şi protocol, revizuirea în regim de urgenţă şi îmbunătăţirea planului de reorganizare pentru funcţionarea societăţii Oltchim în sistem integrat cu rafinăria Arpechim Piteşti, conversia în acţiuni a creanţelor Electrica, AVAS, CFR Marfă, Salrom, asigurarea capitalului de lucru în valoare de 50 milioane euro pentru repunerea în funcţiune şi atingerea parametrilor productivi în instalaţiile de care depind rentabilitatea.

La sfârşitul lunii iulie, Oltchim a trimis în şomaj tehnic 715 salariaţi, până la 8 septembrie, ca urmare a lipsei de materii prime, capitalului de lucru şi funcţionării la capacitate redusă a instalaţiilor. Totodată, combinatul şi-a redus programul de lucru de la 5 zile la 4 zile, pentru perioada 29 iulie - 8septembrie, pentru angajaţii aparţinând Direcţiei Petrochimice.

Ca urmare a acestei decizii, sindicaliştii de la Oltchim au cerut premierului Victor Ponta să desemneze o comisie de analiză şi decizie la nivelul combinatului, susţinând că administratorii judiciari "au deosebita plăcere să ducă Oltchim la faliment prin concedieri colective, şomaj tehnic şi nefuncţionarea instalaţiilor".

În luna iunie, peste 900 de salariaţi de la Oltchim - 605 de la Râmnicu Vâlcea şi 327 de la Divizia Petrochimică Bradu-Piteşti - au fost disponibilizaţi, numărul angajaţilor ajungând la 2.330.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite