ExxonMobil şi Petrom încep forajul la o nouă sondă în Marea Neagră

ExxonMobil şi Petrom încep forajul la o nouă sondă în Marea Neagră

Zăcămintele din Marea Neagră sunt importante pentru asigurarea independenţei energetice a ţării noastre

Petrom şi ExxonMobil Exploration and Production Romania au început forajul unei noi sonde în perimetrul de mare adândime Neptun din Marea Neagră, unde cele două companii au descoperit gaze naturale în anul 2012.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noua sondă a fost denumită Domino-2, şi este situată la aproximativ 200 kilometri de ţărm, în ape cu adâncimea de aproximativ 800 de metri.
 
Datele colectate în timpul programului de foraj vor fi utilizate pentru a evalua dimensiunea şi viabilitatea comercială a zăcământului de gaze descoperit de sonda de explorare Domino-1, în anul 2012, potrivit unui comunicat comun al celor două companii.
 
ExxonMobil Exploration and Production Romania şi OMV Petrom deţin fiecare 50% din sectorul de apă adâncă a blocului Neptun.
 
Cele două companii au anunţat în februarie 2012 că au făcut o descoperire semnificativă de gaze în urma forării sondei Domino-1, estimările preliminare plasând zăcământul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi.
 
Reprezentnaţii OMV Petrom au spus de mai multe ori că extracţia de gaze în Marea Neagră este preconizată pentru 2019-2020.


Mai puteţi citi:
 
 
 
 
citeste totul despre: