Creditorii au aprobat planul de reorganizare a RAAN

0
Publicat:
Ultima actualizare:
RAAN produce apă grea pentru reactoarele nucleare de la Cernavodă şi energie termică pentur municipiul Turnu Severin
RAAN produce apă grea pentru reactoarele nucleare de la Cernavodă şi energie termică pentur municipiul Turnu Severin

Adunarea creditorilor Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) a aprobat planurile de reorganizare a acestei companii, a declarat Ion Tudor, administratorul societăţii Tudor&Asociaţii, administratorul judiciar al regiei de stat.

Cele două planuri stabilite şi propuse de administratorii judiciari au drept scop salvarea de la faliment a platformelor industriale Uzina de apă grea Romag-Prod şi Termocentrala Romag-Termo din localitatea Halînga, prin promovarea unor măsuri eficiente de gestionare şi administrare a fondurilor financiare şi, astfel, a asigurării funcţionării normale a acestora.

„Planurile prevăd plata integrală a creanţelor garantate, salariale şi bugetare. S-a decis efectuarea acestora în cuantum de 70%“, a precizat Tudor, citat de Agerpres.ro.

În context, el a arătat că planurile votate de adunarea creditorilor vor fi înaintate săptămâna viitoare pentru confirmare către judecătorul sindic care va hotărî dacă acceptă reorganizarea RAAN sau nu.

RAAN produce apă grea pentru reactoarele nucleare de la Cernavodă. Compania mai livrează şi agent termic în municipiul Drobeta-Turnu Severin. 

Societatea a intrat în insolvenţă în luna septembrie 2013, între cauze fiind cheltuielile aiurea realizate cu investiţiile, la care se adaugă şi supraîndatorarea.

Compania HiSun PV Technology, subsidiară a China Evergreen Industry Group, este interesată să construiască o termocentrală în Halânga, judeţul Mehedinţi, în parteneriat cu regia.

RAAN va prelua de la Complexul Energetic Oltenia cariera de lignit de la Husnicioara, din judetul Mehedinţi, urmând a avea producţie proprie de cărbune pentru termocentrala sa. Complexul Oltenia este şi unul dintre cei mai mari creditori ai companiei, având de recuperat circa 250 de milioane de lei.

Mai puteţi citi:

Creditorii RAAN-ului sar în capul administratorului judiciar cu zeci de contestaţii

La Tribunalul Judeţean Mehedinţi au fost înregistrate 72 de contestaţii înregistrate la tabelul preliminar al creanţelor Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, întocmit de administratorul judiciar “Tudor şi Asociaţii” şi prezentat în cadrul Adunării Generale a Creditorilor de la sfârşitul lunii noiembrie.

Preşedintele unei companii chineze la Turnu Severin: „A dat un noroc peste noi, am găsit în România un mediu investiţional propice”

O delegaţie chineză se află astăzi la RAAN, în cadrul discuţiilor urmând să se stabilească premisele unei investiţii pe platforma Romag Termo, în prezenţa secretarului de stat în cadrul Ministerului Economiei, Virgil Popescu.

Laurenţiu Ciurel: Complexul Oltenia plăteşte dividende reale din venituri fictive

Complexul Energetic Oltenia este forţat de reglementările Curţii de Conturi să includă în bilanţuri penalităţi la creanţele neîncasate, sume care nu vor mai fi recuperate vreodată, dar pe care compania este obligată să plătească impozite şi dividende, a declarat Laurenţiu Ciurel.

Investiţiile ineficiente şi supraîndatorarea au dus la insolvenţa Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare

Administratorul judiciar al Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin, reprezentantul firmei de insolvenţă “Tudor şi Asociaţii”, Ion Tudor, a dat publicităţii raportul privind cauzele şi împrejurările care au dus la insolvenţa RAAN.

Industria de apă grea intră la apă: RAAN cere insolvenţa pentru a se proteja de creditori şi furnizori. Cum a fost căpuşată o companie de interes naţional

Guvernul a stabilit intrarea în insolvenţă a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Drobeta-Turnu Severin (RAAN), păstrând însă dreptul Regiei de a-şi conduce activitatea, de a administra şi a dispune de bunurile din proprietatea sa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite