46,33 lei/acţiune, dividendul brut plătit de Transgaz pentru 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transgaz

Transgaz a informat Bursa de Valori Bucureşti (BVB) că, la 18 iulie va face plata dividendelor aferente anului trecut. Plăţile se vor face prin intermediul Depozitarului Central SA şi BRD, se arată în în raportul remis Bursei.

„Dividendul brut aferent exerciţiului financiar 2016 este de 46,33 lei/acţiune, iar impozitul pe dividende va fi reţinut la sursă şi virat la bugetul statului în cotele prevăzute de lege. Conform prevederilor noului Cod Fiscal intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2016, cota standard de impozitare aplicabilă dividendelor aferente anului 2016 este de 5%”, se arată în informarea remisă bursei.

Pitrivit acesteia, pentru acţionarii nerezidenţi care fac dovada faptului că pot beneficia de o cotă mai favorabilă de impozitare, se vor aplica reţinerile de impozit conform prevederilor convenţiilor de evitare a dublei impuneri încheiate cu Statul Român în acest sens. „Pentru determinarea impozitului pe dividende se au în vedere şi alte prevederi ale Codului Fiscal”, menţionează Transgaz.

Plata dividendelor nete cuvenite acţionarilor SNTGN Transgaz SA este supusă prevederilor legale generale în materia prescripţiei, fiind prescriptibilă în termen de 3 (trei) ani de la data plăţii.

„Perioada de derulare a plăţii dividendelor aferente anului financiar 2016 este 18 iulie 2017 - 18 iulie 2020, ultima zi de plată. Tarifele Depozitarului Central SA precum şi comisioanele bancare percepute de BRD Groupe Societe Generale pentru plata dividendelor nete sunt suportate de către SNTGN Transgaz SA”, se precizează în raportul trimis BVB.

Transgaz va vira către acţionari 545 milioane lei

Spre sfârşitul lunii martie, Transgaz a decis să majoreze valoarea dividendului brut ce urma să fie acordat la 46,33 lei/acţiune, de la 27,45 lei/acţiune. La noua  valoare distribuirea reprezintă 90% din câştigul net aferent anului 2016 şi este în linie cu aşteptările pieţei după anunţarea memorandumului guvernamental, informat atunci profit.ro.

Conform noii propuneri, Transgaz va vira către acţionari 545,48 milioane lei, reprezentând 91,74% din rezultatul net de 594,56 milioane lei realizat anul trecut. Dividendul brut este de 46,33 lei/acţiune şi are un randament net de 12,16% raportat la ultimul preţ de închidere din şedinţa de tranzacţionare de ieri de 362 lei/acţiune.

Conform propunerii precedente, dividendul brut era de 27,45 lei/acţiune şi oferea un randament de 6,76%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite