Încă un festival de muzică sprijină întoarcea acasă a „Cuminţeniei Pământului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sculptura Cuminţenia Pământului, realizată de Constantin Brâncuşi
Sculptura Cuminţenia Pământului, realizată de Constantin Brâncuşi

Organizatorii Festivalului Icon Arts se alătură campaniei “Brâncuşi e al meu”, donând 50% din încasările obţinute din vânzarea biletelor la concertul “Anotimpuri. Vara – Catulli Carmina de Carl Orff” campaniei Brâncuşi e al meu.

Evenimentul principal al Festivalului Icon Arts va avea loc pe 29 iulie, ora 19.00, celebrând premiera naţională a Cantatei Catulli Carmina de Carl Orff, 10 ani de existenţă a Grupului Vocal Acapella, dar şi 10 ani de când proiectul ICon Arts se desfăşoară la Sibiu. Alături de Acapella, distribuţia este întregită de ICon Arts Percussion Group condus de Mircea Ardelanu – premiat în Elveţia pentru montarea acestei lucrări, pianistul şi aranjorul Mihai Murariu, soliştii Annemarie Condacse – soprană şi Andrei Lazăr – tenor şi dirijorul Mircea Holiartoc. Festivalul Icon Arts va continua şi în zilele următoare, până pe data de 30 iulie când va avea loc ultimul concert, la Cetatea Cisnădioara.

După concertele de la Biserica Evanghelică din Cisnădie, unde chitaristul Costin Soare a interpretat un program intitulat Campus Stellae, în memoria compozitorilor Valentin Bakfark (sec. XVI) şi Toru Takemitsu (sec. XX) şi cel de la Castelul Peleş în care soliştii de talie mondială: Annemarie Condacse (SUA), David Malis (SUA), Monica Schwartz (Israel), Bernardo Medeiros (SUA), acompaniaţi la pian de Mihai Murariu (România) au interpretat un program inedit, dedicat partiturilor celebre de pe Broadway, Festivalul Icon Arts continuă seria recitalurilor de la Sibiu cu un duel concertistic între flaut şi percuţie, astăzi, de la ora 19:00, la Sala Thalia din Sibiu.

Brâncuşi e şi al Festivalului Icon Arts şi al sibienilor de aceea ne-am alăturat acestui demers pe care îl considerăm extrem de important pentru noi toţi. Am decis să donăm jumătate din încasările pe care le vom avea din vânzarea biletelor la cel mai important eveniment al Festivalului, cantata Catulli Carmina, contribuind astfel la această acţiune de protejare a valorilor româneşti-Sebastian Gheorghiu, directorul Festivalului Icon Arts.


Campania “Brancuşi e al meu“ are ca scop strângerea sumei de şase milioane de euro pentru achiziţia operei lui Constantin Brancuşi. ”Cuminţenia pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuşi în anul 1907, şi aparţine patrimoniului cultural naţional, în categoria Tezaur. Alături de “Sărutul” şi “Rugăciunea”, marchează cea mai apreciată perioadă de creaţie a artistului. Este emblema “primelor sculpturi moderne din lume”. În prezent, ”Cuminţenia pământului” este în proprietatea moştenitorilor arhitectului Gheorghe Romaşcu, care a cumpărat opera de artă de la Constantin Brâncuşi în anul 1911.


 

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite