"A...a...a Locul unde a fost spânzurat un cuvânt",  poveştile-joc scrise de Alexandru Bogdan Georgescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai recent volum scris de Alexandru Bogdan Georgescu, "A_ _a _ _ _ _a Locul unde a fost spânzurat un cuvânt", ilustrat cu desene de Mihai Alexandru Mihail, a apărut recent la Editura Peter Pan.

Volumul "A_ _a _ _ _ _a Locul unde a fost spânzurat un cuvânt", scris de Alexandru Bogdan Georgescu, este împărţit în trei părţi. Cartea, publicată de Editura Peter Pan, are o formă grafică excepţională, fiind ilustrată cu desene semnate de Mihai Alexandru Mihail.

Cum explică autorul titlul cărţii? E un joc care porneşte de la cel numit spânzurătoarea.

"L-aţi jucat vreodată? Da? Şi n-aţi păţit nimic? Vă număraţi printre puţinii norocoşi. Nu? Atunci mai bine nu încercaţi. Iar dacă nu vă puteţi abţine cu niciun chip, jucaţi-l cu prudenţă. Aruncaţi-vă mereu privirea peste umăr....

Jocul este mortal. De aceea se numeşte spânzurătoarea. Te duce cu gândul la o execuţie. Spaţiile goale trebuie completate cu litere. Cu litere corecte. E un joc pe viaţă şi pe moarte pentru că, la fiecare greşeală, concurentul mai trasează pe hârtie, lângă cuvânt, câte un segment din propria ta spânzurătoare: linii drepte îmbinate în unghiuri închipuite stâlpul şi funia; la fel, braţele şi picioarele tale - doar capul îţi este un cerc; trunchiul poate fi o linie, un triunghi, un dreptunghi sau un pătrat.

Literele greşite te transformă într-o păpuşă voodoo schiţată, stilizată, prinsă fără scăpare în capcana bidimensională a unei foi de hârtie. Nu e nicidecum magie. E doar un strop de gramatică...şi puţină geometrie...", explică autorul Alexandru Bogdan Georgescu, la începutul cărţii "A_ _a _ _ _ _a Locul unde a fost spânzurat un cuvânt".
image

Volumul "A_ _a _ _ _ _a Locul unde a fost spânzurat un cuvânt" are un concept grafic semnat de Cătălin D. Constantin.

image

"Când tata se apucă de ceva, termină acel ceva, deşi s-a apucat greu de această carte...

Te-ai gândit vreodată de unde venim şi de ce ne tragem din maimuţe? Ei bine, vei afla în această carte de aventuri despre un tablou misterios, o agendă, cafea cu lapte cu texte ciudate, regi, rebeli, creaturi zburătoare şi nişte animale rock-star!

Iar dacă te întrebi de ce ne ne aduc pe lume berzele şi de ce ne iau cu ele, unicul răspuns este"A_ _a _ _ _ _a locul unde a fost spânzurat un cuvânt", spune Maria, fiica autorului, căreia îi este dedicată cartea.

Autorul Alexandru Bogdan Georgescu, care este şi blogger pe platforma adevarul.ro, a mai scris un roman pentru copii: „Uimitoarea poveste a băiatului care şi-a mâncat propriul peşte“.

Procuror criminalist

procuror Alexandru Bogdan Georgescu

Alexandru Bogdan Georgescu (foto) s-a născut la 22 iunie 1975, în Sibiu. A absolvit Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu în 1994, Facultatea de drept din cadrul Universităţii Bucureşti în 1998 şi apoi Institutul Naţional al Magistraturii în 1999.

A fost mai întâi procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 6 Bucureşti, iar din 2002 este procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

A publicat în 2006, în coautorat, Ghidul anchetatorului de omoruri, iar în 2012 un volum de povestiri Insectar – culegere de mici orori cotidiene. Alexandru Georgescu a mai publicat o carte pentru copii „Uimitoarea poveste a băiatului care şi-a mâncat propriul peşte”.

Cea mai recentă carte a sa este „Omul care fură ferestre - cioburi de Bucureşti”, publicată în 2014. 

Nume: Alexandru Bogdan Georgescu
Data şi locul naşterii: 22 iunie 1975, Sibiu
Studiile:
A absolvit „Colegiul Gheorghe Lazăr“ din Sibiu, în 1994
A absolvit cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, în 1998
A absolvit Institutul Naţional al Magistraturii, în 1999

Carieră:
Procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, 1999-2002
Din 2002 este procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti
În 2010 a fost numit procuror-şef secţie urmărire penală, până în 2012
În 2012 devine prim-procuror adjunct al Parchetului Capitalei
Din 2013 este prim-procuror al Parchetului Capitalei

Cărţi publicate:
2006, în coautorat, Ghidul anchetatorului de omoruri
2012, un volum de povestiri: „Insectar– culegere de mici orori cotidiene“
2013, carte pentru copii: „Uimitoarea poveste a băiatului care şi-a mâncat propriul peşte“
2014, „Omul care fura ferestre - cioburi de Bucureşti“

Locuieşte în: Bucureşti

Citiţi şi:

Alexandru Georgescu, prim-procuror, Parchetul Capitalei: „La serviciu, moartea a devenit tehnică. Am ajuns să lucrez cu ea“

   
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite