15 ani de realism. O seară cu Cristi Puiu

15 ani de realism. O seară cu Cristi Puiu

Cristi Puiu

Întâlniţi-l pe Cristi Puiu, recent selecţionat în competiţie la Cannes cu cel de al patrulea lung metraj al său, ”Sierra Nevada”. Evenimentul „15 ani de realism. O seară cu Cristi Puiu“ va avea loc luni, 25 aprilie, ora 19.30, la Institutul Cervantes.

Ştiri pe aceeaşi temă

În prima zi a Săptămânii Patimilor CINEPUB vă propune o întâlnire informală cu Cristi Puiu, regizorul care a schimbat istoria actuală a cinematografiei româneşti, într-un dialog cu Lucian Georgescu, despre “15 ani de realism”.

„Va fi o  întâlnire cu un regizor pentru care filmele sale înseamnă o ”mărturisire”: ”Singurul lucru pe care îl pot spune legat de artă în general e că dacă obiectul ăla artistic nu este expresia unei mărturisiri, nu mă interesează. Dar nu mă interesează deloc." (agerpres.ro).

Alex Leo Şerban observa că “acest NCR (= nou cinema românesc, sintagmă pe care o prefer celei de nou val) este criticat ba că e minimalist, ba că e mizerabilist, ba că nu e comercial, ba că e doar pentru critici şi snobi” (dilemaveche.ro).

Cât îl criticăm şi cât îl apreciem însă pe Cristi Puiu?

Vă propunem posibile răspunsuri într-o întâlnire caldă, nicidecum preţios-artistico-interesantă doar pentru ”snobi”, o seară în oraş sau cum doriţi dumneavoastră să o numiţi. Va fi, cu siguranţă, un moment de sinceritate dintre un artist şi publicul său. O ”mărturisire” a lui Cristi Puiu într-o seară de luni.

Pentru a câştiga o invitaţie la eveniment vă rugăm să verificaţi pagina de Facebook CINEPUB şi să vă inscrieţi în concurs!“

Evenimentul ”15 ani de realism. O seară cu Cristi Puiu” va avea loc luni, 25 aprilie, ora 19:30, la Institutul Cervantes.

Evenimentul ”15 ani de realism. O seară cu cristi Puiu” este organizat de CINEPUB în parteneriat cu Scena9.

citeste totul despre: