Lipsa gravitaţiei poate ucide celulele canceroase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu efectuat de cercetătorii australieni a dezvăluit faptul că, în condiţii de gravitaţie zero, celulele canceroase nu pot supravieţui.

Joshua Chou, cercetător în ingineria biomedicală la Universitatea de Tehnologie din Sydney, a spus că motivaţia principală din spatele acestui studiu a reprezentat-o faptul că multe persoane apropiate lui au fost diagnosticate cu cancer.

”Nu putem dezvolta un leac universal pentru cancer, deoarece acesta acţionează diferit la fiecare persoană afectată” a declarat Chou pentru DW. ”Am vrut să aflu dacă diferite tipuri de cancer au ceva în comun, de aceea le-am pus într-un dispozitiv de microgravitaţie”.

Chou a extras patru celule canceroase din părţi diferite ale corpului - sân, ovare, plămâni şi nas - punându-le în condiţii de microgravitaţie. În 24 de ore, 80-90% dintre celulele canceroase au murit, conform cercetătorului.

Următorul pas în planul lui Chou este trimiterea celulelor canceroase pe Staţia Spaţială Internaţională, în 2020, însă acesta atrage atenţia asupra dificultăţii unei astfel de operaţiuni: ”va fi foarte greu să ţinem celulele în viaţă şi să le recuperăm din spaţiu”. 

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite