Facebook mai pregăteşte o funcţie. Reţeaua socială a cumpărat o tehnologie de traducere a conversaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO BusinessInsider.com
FOTO BusinessInsider.com

Facebook a cumpărat o companie care a creat o tehnologie de traducere a conversaţiilor. Achiziţia a fost anunţată de Tom Stocky, director al diviziei de management de produs al Facebook, printr-un status postat pe reţeaua socială, potrivit Venture Beat

„Cu toate că mai bine de un miliard de oameni din întreaga lume deja folosesc Facebook lunar, noi căutăm mereu modalităţi de a conecta şi restul lumii. Tehnologia de voce a devenit o modalitate foarte importantă prin care oamenii pot interacţiona cu dispozitivele mobile şi pot naviga pe web, iar această tehnologie ne poate ajuta să ne aducem produsele la noile standarde“, a scris Stocky, pe Facebook.

Compania Mobile Technologies susţine că bariera lingvistică reprezintă cea mai mare provocare a comunicării interumane. Jibbigo, produsul creat de start-up, este primul translator vocal pentru smartphone-uri care poate funcţia chiar şi atunci când nu există o conexiune la internet. 

Traducerea este instantă, iar rezultatul este „livrat“ în format audio. Jibbigo a reuşit să se evidenţieze într-o mare dominată de translatoare de tip text-la-text. Software-ul este folosit în călătorii în întreaga lume, dar şi în scopuri educaţionale sau umanitare.

„Călătorii din întreaga lume folosesc Jibbigo pentru a comunica în ţări străine, iar oamenii din domeniul sanitar pot depăşi barierele lingvistice în misiunile umanitare. Mobile Technologies a dezvoltat şi lansat şi primul serviciu de interpretare automată a cursurilor, pe care l-a introdus în mediile educaţionale, pentru ca ideile să poată transcede naţiunile şi culturile“, se arată într-un comunicat al companiei.

Nu se ştie exact ce va face reţeaua socială cu noua tehnologie achiziţionată. Totuşi, există speculaţii potrivit cărora Facebook ar dori să lanseze un serviciu care le-ar permite utilizatorilor să-şi rostească statusurile în telefon şi acestea să fie publicate, sub formă de text. Se mai zvoneşte că reţeaua lui Zuckerberg ar putea crea o unealtă de comunicare bazată pe voce, similară aplicaţiei Skype.  

Vocea bate textul

Tehnologia de recunoaştere vocală nu este una nouă, ci din contră, cercetătorii DARPA lucrau la dezvoltarea ei încă din anii ’80. Totuşi, în ultima perioadă, controlul vocal şi traducerile de tip vorbire-la-vorbire au primit foarte multă atenţie.

Facebook ar putea încerca să concureze astfel cu tehnologia promisă de Google. Gigantul căutărilor pe Internet dispune deja de tehnologie de recunoaştere vocală (prin Google Now) şi de un translator de text, însă a promis că urmează să lanseze un translator universal de tip voce-la-voce care va analiza şi traduce instant conversaţiile.

Si sud-coreenii de la Samsung au o funcţie de traducere voce-la-voce, numită S Translator, care poate face traduceri în peste 10 limbi.

Vă aşteptăm pe Facebook Tech Adevărul ca să discutăm

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite