Ai „ciripit“, eşti trecut la arhivă: Twitter permite accesul la tot ce ai publicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Disponibilitatea arhivei a fost anunţată tot printr-un tweet pe pagina Twitter. FOTO Adevărul
Disponibilitatea arhivei a fost anunţată tot printr-un tweet pe pagina Twitter. FOTO Adevărul

La începutul săptămânii au apărut primele indicii că Twitter testează posibilitatea de a-ţi descărca arhiva personală de pe reţea. Acum, aceasta este disponibilă utilizatorilor şi astfel poţi avea acces la toate mesajele pe care le-ai publicat vreodată.

De la primul mesaj de „bine v-am găsit“ - pe care poate l-ai publicat - la cele mai noi tweet-uri, toate sunt disponibile în arhiva e care o poţi descărca de pe Twitter. Sunt incluse şi mesajele pe care le-ai preluat de la alţi utilizatori şi le-ai dat mai departe (retweet), iar căutarea în arhivă se poate face pe bază de cuvânt cheie, frază, hashtag sau nume de utilizator, se arată pe blogul companiei.

Accesul la arhivă se face din meniul pentru setări. Dar dacă nu găseşti nimic acolo, înseamnă că eşti unul dintre utilizatorii la care va ajunge mai greu, asta pentru că actualizarea începe de la cei care folosesc reţeaua socială în limba engleză. „În următoarele săptămâni şi luni, o să fie disponibilă [funcţionalitatea] utilizatorilor din întreaga lume şi în toate limbile pentru care oferim suport.“

image

Odată cu arhiva personală a utilizatorului, Twitter este pe acelaşi plan cu Facebook şi Google care ofereau deja această funcţie. Mai mult, asta arată că reţeaua socială înţelege şi respectă mecanismul după care funcţionează o mare companie din online. Chiar dacă deţine serviciul, asta nu înseamnă că deţine şi conţinutul pe care utilizatorii l-au generat, după cum notează „TechCrunch“.

Se poate ca Twitter să fi ezitat şi întârziat disponibilitatea arhivei tocmai pentru că aceasta reduce din implicarea utilizatorilor pe reţea. Dacă ei se apucă să citească vechile mesaje publicate şi rememorează acele momente, nu petrec acel timp pe Twitter postând lucruri noi. Totuşi, o rezolvare a fost să-i împingă pe utilizatori să republice orice tweet vechi sub hashtag-ul #TwitterArchive.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite