Orange anunţă viteze de până la 500 Mbps în 4G+ în mediul urban

Orange anunţă viteze de până la 500 Mbps în 4G+ în mediul urban

Începând de astăzi, clienţii Orange pot experimenta viteze 4G+ de până la 500Mbps în 95 de oraşe din România. Reţeaua 5G, realitate în 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, în zonele cu acoperire 4G în care viteza maximă era de până la 150Mbps, aceasta creşte până la 200Mbps. Zonele cu acoperire 4G+, cu viteze de până la 375 Mbps, vor beneficia acum de viteze de download de până la 500 Mbps.

Până la lansarea tehnologiei 5G, cei mai mulţi dintre operatorii telecom din România au decis trecerea la pasul intermediar, premergător implementării viitoarei reţele. Chiar dacă o dată oficială de lansare a reţelelor 5G la nivel naţional şi european nu există încă, specialiştii estimează că anul ”norocos” va fi 2020. Testarea va continua până atunci, pentru perfecţionarea fiabilităţii reţelei.

De asemenea, Orange a anunţat cu o lună în urmă ca va începe testarea reţelelor 5G în trei locaţii la nivel european, între care şi România. 5G Fixed Acces va fi testat în câteva locaţii alese din mediul urban românesc, de către orange, în parteneriat cu Samsung şi Cisco.

citeste totul despre: