Tot ce trebuie să ştii despre drona care a filmat accidentul SMURD

Tot ce trebuie să ştii despre drona care a filmat accidentul SMURD

Drona DJI Phantom poate fi supervizată şi prin iPhone sau Android.

Accidentul SMURD din urmă cu aproape o săptămână a fost filmat din dronă. Ce este însă acest dispozitiv, ce model avea cel care a filmat totul şi la ce este folosit?

Ştiri pe aceeaşi temă

Drona este un dispozitiv folosit în diverse scopuri, de la colectarea de informaţii de către armată la filmarea oraşelor de la înălţime. Totuşi, ce este drona şi cum a ajuns aceasta atât de populară?

Dacă te întrebi ce este drona, în primul rând trebuie să ştii că aceasta nu este o creaţie a ultimilor doi-trei ani de când ai început să auzi despre cele comerciale şi, eventual, de transportul cu drone. Drona este un UAV (n.r. – unmanned aerial vehicle, adică vehicul capabil să zboare pilotat sau nepilotat de către un om) şi a pornit ca proiect al armatei.

Deşi noi, oamenii obişnuiţi, am început să folosim drone în ultimii ani, armatele lumii (mai ales cea a Statelor Unite ale Americii) au acces la ele de dinainte de anii 2000. Principalele lor utilităţi în armată sunt colectarea de informaţii şi bombardarea anumitor puncte strategice, iar asta fără a risca viaţa vreunui soldat. Mai mult, cele responsabile de colectarea de informaţii sunt capabile de autonomii impresionante, fiind alimentate şi cu energie solară. Totuşi, aceste modele costă zeci de milioane de dolari.

Află totul despre drona care a filmat accidentul SMURD

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: