Urgia apelor. O înregistrare de tip timelaps arată cât de puternice au fost inundaţiile din Australia. Nivelul apelor creşte impresionant FOTO & VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Getty Images
Foto Getty Images

Camerelor de supraveghere din Australia au surprins amploarea ploilor torenţiale şi inundaţiile care au afectat mai multe zone din statul Queensland.

În imagini se poate observa cum creşterea vertiginoasă a apelor a înghiţit numeroase drumuri publice începând de vineri seara.

Odată cu descreşterea apelor pe anumite porţiuni de drum, a fost reluată şi circulaţia localiniclor într-o mică măsură, atât luni seara, cât şi marţea aceasta, pe 8 martie.

Alte căi rutiere au rămas însă inutilizabile chiar şi după potolirea inundaţiilor, fiind necesară o viitoare operaţiunea a autorităţilor pentru a le debloca. 

Cel puţin 20 de persoane au murit în inundaţii care afectează de o săptămână coasta de est a Australiei, anunţau marţi autorităţile, după descoperirea corpurilor unei femei şi unui bărbat, la Sydney, unde erau aşteptate noi inundaţii din cauza unor ploi diluviene.

Aproxmativ 60.000 de locuitori ai celui mai mare oraş din Australia au fost îndemnaţi marţi să plece de acasă, în perspectiva unor ploi diluviene şi inundaţii în numeroase zone în oraş, au anunţat serviciile se salvare.

GALERIE FOTO

Ploi diluviene care s-au abătut asupra oraşului Sydney au acoperit poduri, au inundat case, au luat maşini şi acoperişul unui supermarket, care s-a surpat.

Apa a început să se scurgă marţi peste barajul Manly, la nord de oraş, iar 2.000 de locuitori au fost îndemnaţi să evacueze zona.

La periferia Georges Hall, situată pe malul unui râu, vehicule erau pe jumătate în apă, iar poliţia a salvat persoane blocate în maşini după o creştere bruscă a nivelului apei.

Serviciile de salvare erau puse la grea încercare marţi, în timp ce ploi torenţiale şi furtuni violente continuau să afecteze statul New South Wals, a două săptămână la rând.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite