Ce bacterii periculoase au fost descoperite în borşul de peşte oferit pacienţilor de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni

0
Publicat:

Trei bacterii care pot crea probleme de sănătate au fost descoperite în borşul de peşte oferit pacienţilor de la Spitalul Murgeni. Autorităţile locale anunţaseră anterior că analizele preliminare au arătat că probele examinate nu erau contaminate.

Medicii au identificat trei bacterii în borșul servit pacienților de la Murgeni FOTO Facebook
Medicii au identificat trei bacterii în borșul servit pacienților de la Murgeni FOTO Facebook

Direcția Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a comunicat oficial Prefecturii Vaslui un document, în care se arăta că în borşul de peşte oferit pacienţilor de la Spitalul Murgeni au fost găsite bacterii periculoase.

Din document reiese că, încă de pe 29 noiembrie, autorităţile din Vaslui ştiau că mâncarea oferită pacienţilor de la Murgeni conţinea bacterii care pot crea probleme de sănătate.

În borşul de peşte, oferit de Mănăstirea Floreşti pacienţilor de la Murgeni, s-au identificat clostridium perfringens, bacillus cereus şi cerulida.

Pe 27 noiembrie, autorităţile locale din Vaslui au anunțat că rezultatele parţiale ale analizelor primite de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui pe probele de alimente trimise la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică sunt negative, atât în ceea ce priveşte bacteriile, cât şi pesticidele sau toxinele.

În acest caz este deschisă și o anchetă penală pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

În 28 noiembrie, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că rezultatele micro-biologice efectuate până atunci în legătură cu moartea a 3 pacienţii de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni și îmbolnăvirea altor zeci nu arată o posibilă toxiinfecţie alimentară.

Analizele toxicologice arătau că oamenii nu au înghițit nici substanțe toxice sau medicamente în exces. Reamintim că trei pacienţi care se aflau internaţi la Spitalul Murgeni au decedat, în 22 noiembrie, iar altul a fost transportat în stare gravă la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad.

Ulterior, zeci de pacienţi care prezentau simptome digestive au fost transportaţi la spitale din Vaslui, Bârlad şi Iaşi. 

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite