Pacienţii de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, care au fost aduşi de urgenţă la Iaşi, au fost externaţi

0
Publicat:

Veşti bune de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ,,Sf. Parascheva" din Iaşi. Cadrele medicale au anunţat că starea pacienţilor aduşi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni s-a îmbunătăţit.

Spitalul de Psihiatrie Murgeni SURSĂ FOTO Site-ul Spitalului Murgeni
Spitalul de Psihiatrie Murgeni SURSĂ FOTO Site-ul Spitalului Murgeni

Astfel, în cursul zilei de 27 noiembrie, medicii au decis ca aceştia să fie externaţi, urmând să continue tratamentul cronic în cadrul Spitalului de Psihiatrie Murgeni.

Pacienţii au fost îngrijiţi multidisciplinar

Cei cinci pacienţi au fost transportaţi de urgenţă la Iaşi, în noaptea de 22 spre 23 noiembrie. În momentul în care au ajuns la unitatea medicală din capitala Moldovei, aceştia prezentau simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare.

,,În cursul zilei de astăzi, 27 noiembrie 2023, pacienţii internaţi în cadrul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, adresaţi Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi în data de 22 spre 23 noiembrie, care prezentau simptomatologie care ridica suspiciunea de toxiinfecţie alimentară, au fost externaţi. În momentul în care au ajuns la spital, aceştia prezentau greaţă, vărsături, scaune diareice şi inapetenţă. Pe parcursul internării , aceştia au fost îngrijiţi şi monitorizaţi multidisciplinar, la acest lucru contribuind medici de la boli infecţioase, terapie intensivă, gastroenterologie şi psihiatrie", a precizat dr. Florin Roşu, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi.

S-au făcut verificări pentru a depista cauza îmbolnăvirii

Specialiștii de la Institutul de Medicină Legală din Iași au verificat dacă pacienții de la Murgeni au fost expuși la o substanță cu potențial toxic, cum ar fi pesticidele, nitrați, nitriți, alcool sau medicamente în doze foarte mari.

Analizele toxicologice la probele prelevate de la pacienții Spitalului de Psihiatrie Murgeni au ieșit negative, astfel că a fost exclusă varianta ca pacienții să fi ingerat o substanță periculoasă care să fi provocat moartea a trei oameni și probleme intestinale altor zeci de bolnavi. Medicii cred astfel că sursa infecției ar putea fi o bacterie. Rezultatele probelor biologice nu au venit încă. Acestea vor arăta cu exactitate ce a provocat toxiinfecția alimentară de la unitatea medicală din Murgeni.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite