Carlo Grasu, proxenetul care juca poker cu banii prostituatelor, condamnat definitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe vasluianul Carlo Grasu, acuzat de trafic de persoane, în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”.

Carlo Grasu, un apropiat al lumii interlope vasluiene, era în vizorul poliţiştilor de la Crimă Organizată de mai mulţi ani, însă a ajuns inculpat în dosar alături de la alt proxenet vasluian, Viorel Rusu, care a racolat mai multe tinere pentru a le exploata sexual în cercurile exclusiviste. 

Rusu a recunoscut în faţa procurorilor că a apelat la Carlo Grasu pentru că ”avea cunoştinţe în toată Europa”. Iniţial, fetele racolate de Viorel Rusu au fost exploatate sexual pe plan local, printre clienţii numărându-se oameni de afaceri, dar şi fotbalişti de la FC Vaslui, pe vremea când echipa vasluiană juca în prima ligă. Printre fotbaliştii audiaţi ca martor în dosar s-au numărat Paul Papp şi Silviu Bălace. 

Potrivit procurorilor de la Crimă Organizată, în primăvara anului 2012, Carlo Grasu a fost cel care i-a intermediat lui Viorel Rusu plasarea prostituatelor în Irlanda, unde primul a închiriat un apartament special pentru fetele racolate în vederea practicarea prostituţiei. Anterior, Carlo l-a ajutat pe Rusu la realizarea de fotografii într-un studio profesional din Bucureşt cu tinere îmbrăcate sumar şi în poziţii indecente. Ulterior fotografiile au fost postate de proxeneţi pe un site de escorte.
Potrivit procurorilor DIICOT Vaslui, Carlo Grasu a locuit timp de două luni într-un apartament din Crock, Irlanda, alături de două dintre fetele trimise de Rusu din Vaslui, care se prostituau. Tinerele au declarat procurorilor că din banii obţinuţi din practicarea prostituţiei îi plăteau lui Grasu chiria, mâncarea, băutura şi sumele necesare pentru a juca poker online.
 

Proxeneţii vasluieni, în vizorul poliţiştilor irlandezi

În februarie 2012, având informaţii că în respectivul apartament se practică prostituţia, poliţiştii din Cork au descins acolo, ridicând mai multe bunuri, inclusiv un sistem informatic în care au fost descoperite fotografii ale tinerelor care apăreau în poziţii indecente şi care au fost folosite la recrutarea clienţilor. Bunuri ce au fost trimise, ulterior, anchetatorilor români. 

În urma intervenţiei poliţiei irlandeze, proxeneţii au mutat prostituatele în Elveţia. Aici a ajuns împreună o tânără, care însă a fugit după o săptămână, timp în care a fost obligată să se prostitueze într-un club din Basel.  
Atât Viorel Rusu, cât şi Carlo Grasu au negat implicarea lor în activitatea de traficare a tinerelor. Primul a invocat că una dintre fete îi datora 25.000 de euro şi de aceea îi trimitea bani din străinătate. În realitate, spun anchetatorii, acesta ar fi obligat tânăra să semneze un înscris în care să recunoască faptul că îi datorează acea sumă. Grasu le-a declarat anchetatorilor că îl mai ajuta şi el cu bani pe Rusu, acesta neavând loc de muncă sau vreo sursă de venit.

După ce tinerele au refuzat să mai practice prostituţia, Rusu a trecut la acţiuni de intimidare virulente, trimiţându-le mesaje de ameninţare cu moartea atât lor, cât şi membrilor de familie.

180.000 euro daune pentru victime

În iunie 2015, judecătorii Tribunalului Vaslui au dispus condamnarea la cinci ani şi patru luni a lui Viorel Rusu, respectiv la trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru Carlo Grasu.În plus, magistraţii l-au obligat pe Viorel Rusu, pionul principal al dosarului, la plata unor despăgubiri uriaşe către două dintre tinerele traficate, bani despre care judecătorii susţin că acesta i-ar fi obţinut în urma exploatării sexuale a victimelor. Rusu va trebui să  plătească cu titlu de daune materiale: 70.000 de euro uneia dintre adolescente reprezentând contravaloare muncii prestate în perioada 2010 – iunie 2013, respectiv 110.000 de euro reprezentând prestaţia celeilalte fete. Ambele victime erau minore în perioada cât au fost exploatate sexual.

Carlo Grasu a fost singurul care a atacat sentinţa, apelul său fiind respins luni, 18 ianuarie de Curtea de Apel Iaşi.

Mai puteţi citi:

Dosar exploziv de trafic de persoane. Printre persoanele implicate se numără şi fotbalişti de la FC Vaslui

Arestare prelungită pentru proxenetul acuzat că plasa prostituate fotbaliştilor de la FC Vaslui

Fotbalistul Paul Papp, martor în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“. 

Pedeapsă record la Tribunalul Vaslui: 21 de ani de închisoare pentru proxenetul care a transformat mai multe minore din centrele de plasament în sclave sexuale

Interlopul vasluian suspectat că desfăşura afaceri ilegale cu şoferul fostului consul de la Milano, trimis în judecată pentru trafic de persoane

Cum au permis judecătorii vasluieni să le scape un proxenet printre degete. Lăsat în libertate, traficantul care îşi ameninţa victimele cu moartea a dispărut

FOTO Fotbalistul Bălace şi un afacerist vasluian audiaţi în dosarul “Prostituate pentru VIP-uri”

VasluiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite