Minivacanța de Paște în Delta Dunării. Câte sute de euro te costă un sejur de patru zile

0
Publicat:

La mijlocul lunii aprilie, când este sărbătoarea Învierii Domnului, delta este în plin proces de revenire la viață, iar turiștii vor fi întâmpinați cu peisaje și culori deosebite, dar și cu prețuri pe măsură.

Delta Dunării - Arhiva foto
Delta Dunării - Arhiva foto

Cu ocazia Paștelui, mulți hotelieri și proprietari de spații de cazare au lansat oferte pentru petrecerea minivacanței (14-17 aprilie) în deltă. Ofertele includ cazare, mese tradiționale, excursii cu barca și multe alte surprize.

„Nicăieri, sărbătorile Pascale nu au atâta culoare și lumină, ca în județul Tulcea. Paștele este una dintre puținele sărbători pe care creștinii de rit vechi și cei de rit nou, o sărbătoresc în același timp, păstrând cu sfințenie tradiții de sute de ani. Minivacanța de Paște în Delta Dunării și județul Tulcea, poate fi o experiență de neuitat”, spun cei din Asociația Delta Dunării.

Ziua de Paște la biserica din sarichioi FOTO: Asociația Delta Dunării
Ziua de Paște la biserica din sarichioi FOTO: Asociația Delta Dunării

Hotelul Mon Jardin din Mahmudia oferă un pachet de trei nopți cu mic dejun inclus începând cu prețul de 1.760 de lei/persoană. Pachetul cuprinde și o plimbare cu nava Mon Jardin, cu dejun servit la bordul acesteia, în ajunul Paștelui. Turiștii pot participa la slujba de Înviere la biserica din localitate, iar în ziua de sărbătoare vor avea parte de o cină festivă.

Pensiunea Regina Deltei (situată pe malul drept al Brațului Sfântu Gheorghe, în localitatea Băltenii de Sus), oferă un sejur all Inclusive de Paște la prețul de 1.550 lei/persoană. Pachetul include: preparate tradiționale din pește la prânz și cină, prânz festiv în ziua de Paște, cu preparate tradiționale din miel, coșuleț cu ouă roșii, cozonac, vin roșu și candelă pregătit pentru oaspeții care doresc să participe la slujba de Înviere a Domnului la biserica din localitate, două excursii cu barca în Delta Dunării.

Paște în zona Mila 23-Crișan

Pensiunea Obretin, despre care proprietarii spun că este situată „într-o oază sălbatică între localitățile Mila 23 si Crișan”, oferă pachetul de trei nopți la prețul de 1.600 de lei/persoană. Turiștii au inclus în tarif transferul Tulcea-pensiune (și retur), o excursie pe lacul propriu, excursii în Pădurea Letea, orașul Sulina, la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră sau la Mănăstirea Știpoc, toate mesele incluse (meniu pescăresc) și o masă tradițională de Paște. În plus, turiștii pot închiria mașini de tip Safari pentru vizitarea Rezervației Letea. Peste tot, ei vor fi însoțiți de un ghid care le va prezenta fiecare obiectiv.

Preparate tradiționale din pește FOTO: AMDTDD
Preparate tradiționale din pește FOTO: AMDTDD

La Lebăda Luxury Resort & Spa (Crișan) prețul pachetului de Paște începe de la 333 de euro/persoană și include gustare tradițională în noaptea de Înviere, slujba de Înviere pe insulă, prânz festiv cu gustări specifice în ziua Paștelui, cină festivă cu băuturi incluse în ziua Paștelui.

Desigur, nu lipsesc nici petrecerile cu muzică live, activități de pictat ouă și concursul „vânătoarea de ouă”, accesul la toate facilitățile resortului (piscină interioară încălzită, saună umedă și saună uscată, piscine interioare încălzite pentru copii, sală de fitness, jacuzzi, sală de jocuri cu PlayStation, board games, biliard, șah etc.).

Paște în zona Jurilovca

În Jurilovca, Pensiunea Cuplu Călător așteaptă oaspeții cu preparate tradiționale de sărbători, preparate tradiționale din pește, moment artistic alături de un ansamblu folcloric lipovenesc, relaxare la saună, excursii și multă energie. În ziua de Paște, turiștii vor beneficia de masă festivă (prânz și cină) de pa care nu vor lipsi preparate din miel și porc. Prețul unui pachet de trei nopți este de 2.850 de lei/camera dublă.

Pensiunea Cuplu Călător FOTO: Cuplu Călător
Pensiunea Cuplu Călător FOTO: Cuplu Călător

Pe lângă mese, musafirii au la îndemână excursii în apropiere, la Cetatea Argamum și la Cetatea Enisala, excursii cu șalupa în Laguna Razim-Sinoe și Gura Portiței, plimbări cu caiacele și cu bicicletele.

Razel Resort FOTO: primăria Jurilovca
Razel Resort FOTO: primăria Jurilovca

Tot în Jurilovca, Razelm Luxury Resort oferă pachete de două zile în perioada Paștelui (15-17 aprilie). Turiștii pot participa la slujba de Înviere, iar în acest sens gazdele asigură transferul de la spațiul de cazare la biserică. După ce au luat Lumina sfântă, oaspeții sunt poftiți la masa încărcată cu ouă roșii, tocană de miel la ceaun, pască și cozonac. Și în ziua de Paște, mesele vor fi tradiționale, accentul punându-se pe specificul sărbătorii.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite